Poziomka napisał(a):
Z rozmow z nim wiem ze czasem zdarzaja mu sie faile...ale zazwyczaj ma sukcesy - zreszta Itachii moze potwierdzic.
A nie uwierze w to ze gosc jest tak 'szczesliwy' i ze caly czas to robil na 60
To nie jest kwestia szczescia tylko malej ilosci prob.
Ilosc gosc zrobil tych craftow A? 100?
Rzuc 100 razy moneta i zobaczysz ze raz Ci wyjdzie 20 a raz 80 orlow.
Anyway - zmierzam do tego ze liczba prob jest zbyt mala zeby stwierdzic jakakolwiek prawidlowosc.
Pamietasz - gadalismy o tym. Mowiles ze Tobie to nei wychodzilo choc probowales dokaldnie wg. opisu. Moim zdaniem wlasnie w tej sposob sie tworzy "statystyke sukcesu" - jesli craft ci wyjdzie to "wszystko zrobilem dobrze - system dziala". Jesli nie wyjdzie - cos musialem zjebac wiec sie nie liczy
Cytuj:
Hm programista to tez czlowiek moze ktos specjalnie stworzyl jakies dziury tak zeby pozniej to wykorzystac..nie znam sie..nie jestem programista/koderem..ale jestem pewien ze to dziala.
Ja kiedys bylem i przynajmniej w tych dawnych czasach jesli miales gdzies zostawic sobie tylnie wejscie to bylo ono PROSTE DO ZREPLIKOWANIA. Poza tym to jest wykonalne jesli samemu piszesz soft - a mam wrazenie ze jedna osoba nie napisala Lineage2. Ktos napisal jakas procedure, ktos inny ja sprawdzil, nastepny to zmienil przy kolejnej chronicle etc etc etc.
Anyway - dzialaj, probuj namierzyc jaka prawidlowosc - moze cos Ci z tego wyjdzie.
Mnie tez crafty 60% doprowadzaja do pasji wiec jak mam cos craftnac to tez szukam kazdego sposoby ktory MI POPRAWI SAMOPOCZUCIE - potem mi przechodzi
btw: craftujac bowa tez zastosowalem "trick"
mialem 12 kpl matsow na phoenix jewerly wiec przygotowalem 8 kpl do craftu i stwierdzilem ze bezposrednio po failu phoenixa craftne carnage (sensu od strony rachunku prawdopodobienstwa to nie mialo ale stwierdzilem ze poprawie sobie humor w ten sposob bo moze 2x fail pod rzad sie nie trafi).
I mialem 7x success i fail na 8 (i potem udany craft carnage jako 9)
Policz sobie jaka byla szansa ze bede mial 7 razy pod rzad udany craft i a pozniej powiedz mi skad "lineage wiedzialo" ze ja mam 8 kpl matsow na crafty i nie zalezy mi akurat na nich?
Analizowanie craftu na podstawie 10 czy nawet 100 craftow imho nie ma sensu - za duza jest mozliwosc zwyklego przypadku (albo jak kto woli - kiepskiej jakosci generatora liczb pseudolosowych).
P.S. A jeszcze jesli mowa o trickach - to tym razem overenchanting.
Jest na hinde taki gosc, nie bede wymienial nicka bo mu zaczna glowe zawracac
, ktory zrobil +16 duale D grade i +10 Cgrade BEZ JEDNEGO FAILU (to byly wogole jego jedyne enchanty - facet ma 50lev).
Pamietam ze jak go spytalem jak to mozliwe to od razu powiedzil ze po prostu enchantuje bron co 1 level (tuz przed dingiem).
Oczywiscie od razu odpalilem char i zaczalem testowac.
Udany OE do +9 => +10 fail
Potem 2x fail na +4
Szansa ze uda sie enchantnac do +16 wynosi 0,77% (77 setnych JEDNEGO PROCENTA) a na enchanta do +26 (bo jemu jeszcze wyszedl bezposrednio po tych +16 na +10 C gradowe duale) to juz cos ok jednej setnej procenta.
Teoretycznie wiec trick mial sprawdzony.
W praktyce sie okazalo ze po prostu "wygral w lotka"