Ja prawdopoobnie jeszcze dziś stworze sobie postać na europejskim serwerze, aby zobaczyc jak działa Teon. Przy okazji zorientuje się, jak dużo graczy sie tam pojawi (czy serwer ma szanse stać sie popularny czy też nie).
Ale i tak najważniejsza kwestia to mozliwość transferu postaci. Ja mam dwie postacie, z których szkoda byłoby mi zrezygnować.
Ponadto jeśli już transfer bedzie możliwy, to powstaje pytanie czy wiekszość Polaków ma zamiar sie przenieść na Teon.
Bo tylko wtedy, gdy wiekszość sie na to zdecyduje, taki transfer będzie miał sens.
Ciągle aktualny jest problem związany z zapowiadana możliwoscią transferu postaci - only stackable items.
Takie rozwiązanie dla postaci powyżej lvl 40 jest bardzo bolesne (Im więcej powyżej 40 lvl, tym gorzej). Wszystkie itemy trzeba będzie craftować od początku.
Jedyne rozwiązanie to sprzedanie wszystkich itemów na obecnym serwerze i kupienie za te pienadze kompletu materialów i surowców (na aktualnym serwerze) do scraftowania tychże itemów na nowym serwerze
(blades, tempery, liningi - za wyjątkiem headów do bluntów - są stackable).
Jeśli w/w części zbroi i broni będzie można przenieść, to jedynym problemem na nowym serwerze bedzie zdobycie recept (one nie są stackable
![:har:](./images/smilies/icon_har2.gif)
) i znalezienie craftera na odpowiednim poziomie.
Jeśli wiekszość Polaków udzielających się na tym forum zdecyduje się na przeniesienie na nowy serwer i wspólną grę w jednym, stworzonym przez Nas polskim klanie, zdobycie recept nie bedzie aż tak wielkim problemem.
Jeśli na transfer na Teon zdecyduje się Sylvian i ja, to prawdopodobnie cały klan The Praetorians zdecyduje sie na transfer (Sylvian, ja i 6 dodatkowych osób).
Jeśli wsród Polaków grających na innych serwerach jest crafter mogący craftować rzeczy lvl 6-7, to na nowym serwerze nie bedzie Nam tak źle na początku.
Wszystko pod warunkiem, że wiekszość z Nas zdecyduje się na transfer.
To tyle moich wypocin na temat nowego serwera i transferu postaci
![:]](./images/smilies/icon_har1.gif)