Phist napisał(a):
BD w mass to BUFFER ( tak jak SwS, ktory rowniez najlepiej sprawuje sie w stuffie "tanko-podobnym" ), ktory ma jak najdluzej ustac i dawac Dance.
nie gralem BD ale mam identyczne zdanie na temat BD oraz podobnych klas, support nie kara zadajac dmg, support jest od tego zeby karalo cale jego party zadajac wlasnie dmg (tance BD, spiewy sws, QtC warlocka) lub przyjmowalo jak najmniej na klate (sws) lub np od tego zeby stalo (party) na nogach jak najdluzej (biszkopt) etc. etc. dlatego jego zadaniem (support'u) IMO jest utrzymanie sie jak najdluzej w pionie. Robiac BD zapodalbym:
dye - +5con/-5str, nad 3 slotem zastanowil bym sie ale chyba +4int (mam na mysli glownie hex)
Agrade - DC heavy z ktorego dostalbym dodatkowe 2con kosztem kolejnego -2str - str (hit) nie zabija, zabija dex (krytyk), ja rozumiem ze wielkosc dmg w krytyku jest uzalezniona od str ale BD na pvp nie jest od zabijania so,
razem=39 con - slaby wynik ? nie sadze
duale z health
taki build zrobil bym ja, wali mnie jaki maja DOSWIADCZENI, PRO, KOZAKI (i co tam jeszcze) z highlvl poniewaz czesto na Hinde jestem swiadkiem kiedy highlevelowe noskile zabijaja jeszcze wiekszych highlevelowych noskili i tyle. (oczywiscie jest wielu swietnie ogarniajacych graczy i pewnie jeszcze wielu nie widzialem w akcjii)
majac HE mam -5str/+5dex, narazie biegam w doomie^^, dalej pojde w nightmare pomimo ze wyglada na HE jak gowno w kadzi z paczem, stawiam na wartosc bojowo-urzytkowa, (lans w maju zostawiam innym) dlaczego ? bo:
-generalnie niduje 1dexa do builda (3 z dooma to o 2 za duzo)
-zawsze to +4% mdefa
-maj daje res na stuna ale na kiego mi ten res skoro non stop dostaje i bede dostawal z planety a nie z lotki ?
-jedyne co moze mnie odwiesc od wygladu olowianego zolnierzyka to info ze "Sleep and Hold Resistance +70% " i w C5 Trance nie bedzie do tego podpiety, jezeli w C5 "Sleep, Trance and Hold Resistance +70%" pojde na 100% w najtmara .
mam rozwinac dlaczego -str/+dex i nie dotykam cona czy:
1. to oczywiste.
2. jestem kretynem i szkoda klawiatury zeby mnie oswiecic.
serdecznie was wszystich pozdrawiam