Wczoraj zmienilem moje dual Tsurgi+4 na Deadman glory i moge na goraco powiedziec jak to wyglada z perspektywy 54 lev
Najpierw jesli chodzi o cyfry.
Patttack sie praktycznie nie zmienil (duale maja bazowo wiecej pattack ale nie mam masteries - wychodzilo na idealnie ta sama wartosc).
Reszta wiadomo - wynika z samego typu broni.
Jesli chodzi o testy praktyczne - nie mierzylem tego ze stoperem ale...
Polowanie na green i slabsze moby BEZ SS:
efektywnosc broni BARDZO ZBLIZONA ale ze wskazaniem na duale (wydaje mi sie ze szybciej zabijalem moby i zadziej mnie healer leczyl).
Jesli mialbym okreslic to cyfrowo to powiem: 10% lepsze.
Polowanie na white moby Z SS:
tu odwrotnie - dosc wyraznie (ok 20%) lepszy blunt
Warto dodac ze polowalem z buffami: SE 35 lev.
Jesli ktos mialby buffera >>40 lev z guidance i death whisper to prawdopobnie duale by byly przynajmniej tak efektywne jak blunt
Anyway - poniewaz cenowo te broni sie teraz zrownaly (dual tsurgi+4 sprzedalem za 23.8mln a deadmans glory kupilem za 23mln) to warto isc w blunt.
Tym bardziej jesli ma sie kase na doom lub avandon set (wieksza efektywnosc tarczy).
Z drugiej strony jesli kogos na to nie stac a ma wyskopoziomowego healera z death whisper to dualeB z focus SA sa niezlym wyjsciem.
I jeszcze ja mam pytanko do kolegow dwarfow.
Zrobilem sobie template pod avandon seta.
Czy shield warto kupic na poczatku (teraz nie uzywam) czy na koncu?
Innymi slowy - czy warto olac evade (slabe a jednak sie trafia czasami) i od razu kupowac shielda czy odwrotnie - kupic go warto dopiero wtedy gdy sie juz skompletuje seta dajacego bonus do shield def?
I jak oceniacie taki template:
Deadmans glory z SA health (+25 HP)
Avandon set.
Tatoos +5STR -3CON -2DEX
Zmiana statsow daje:
+1100 HP z broni i seta.
- 300-400 HP z zmniejszenia CON, troche slabszy HP regen i stun resist (na poziomie human fightera)
+40 pattack
- 2% Speed, Critical i attack speed
- 1,14 Acc i Evade
Ja sobie to tlumacze tak:
Speed postaci bedzie praktycznie bez zmian.
Attack speed mininalnie mniejszy.
HP nadal przyzwoite.
Critical rate i evade - olac, dwarf i tak ma to smieszne (tym bardziej vade jak ma sie shielda)
Accu nie zaboli bo blunt i tak ma bonus do accu.
Damamge powinno w widoczny sposob wzrosnac.