Ad.1
Pet system:
Chyba od 15lev dostepny jest quest na zwierzaka u kolesia w Gludin Village..... zaraz po co ja to pisze :
http://www.l2orphus.com/quests.php?id=419
tu masz opis.
Tylko uwazaj na niego bo na prawde latwo zwierzaczek pada i nie zapomnij o kupieniu jedzenia dla niego
Ad.2 - nie wybiera tylko kupuje
za Adene ciezko zarobiona
Co do:
Ekwipunku.
Po 20 lev to staraj sie zdobyc Manti set (gaters, chest i boots) a to dla tego ze te 3 itemy w polaczeniu dadza ci o ile pamietam ok +90 MP co dla DD jest bardzo wazne. Rekawice i helm praktycznie mozesz miec dowolny. Co do bizuteri to oczywiste - od kiedy w C2 mobki kipia magia staraj sie miec ja jak najlepsza
Full Elvian Set docelowo.
Taki zestaw spokojnie starczy ci do 40 lev.
Generalnie nie kupuj Elvian set do 30-32 lev. Idz jak najszybciej na Glass Jaguary 26lev one nie uzywaja magi a dropuja czesto full itemy: Enchanted Neckles, Enchanted Rings i Enchanted Earings. Ja tam skompletowalem ten caly set przed 26 levelem i starczyl mi az do 32-34 levelu kiedy to zaczolem sie przesiadac na Elvian Set.
Bron.
Na 20-23 lev postaraj sie kupic Dark Elvian Bow z nim spokojnie dobrniesz do 34 - 35 lev. Potem rozejrzyj sie za Strenghtened Long Bow lub jak bedziesz mial full kasy to Light Cross Bow.
Generalnie nie polecam Str Long Bow na niskim poziomie bo zjada sporo many i Dss na 1 strzal. Wiec na nizszych levelach po prostu bedziesz mial spory downtime wlasnie z powodu braku many i pusa kieszen. Pozatym ten luk jest wolny. Sprawdza sie dopiero kolo 34 lev kiedy to dostaniesz juz Rapid Shot i podniesiesz ilosc MP.
Co do daggera to nie wiem nie uzywalem ktos inny musi ci pomoc w tej kwestii.
PS. Bazuje na tym co pamietam z C1 w C2 moglo sie cos zmienic. Na pewno nie zmienily sie wspomniane dropiki z Glass Jaguarow - ostatni jeden mialem robiac Wish Potion questa.