Nie jest do niczego tylko koszt jest duzy - 99 blesed beast sps na kazdego musisz liczyc.
Jak nie masz SE albo propheta do pomocy to kup 2000-2400 tych blesed beast SpS i idz do wejscia do kanionu od strony dion.
Tam sa slabsze grupy mobow (takie z tanor scoutem - nic innego nie puluj) ktore rozwalasz 1 BB bez empower ale z ss (jak nie masz wind walka to puluj ich tylko 5 na raz, z wind walkiem mozna 6-7).
18-25 pulniec (po ok 5 grup w kazdej) i masz 20 lev na alcie (ok godziny to zajmuje - nie liczac przygotowan i spacerku tutaj).
Mozna tez dalej levelowac, spada wydajnosc znacznie ale do 30-35 lev da sie jeszcze pociagnac z empowerem (jak masz propheta dodatkowo ktory walnie zerk+BTB+heala to juz super - nic nie przezyje) na tych najwyzszych grupach (od strony giran) - tutaj moj rekord to 12 grup na raz.
Po 35 zatrudnilem hero TK (poza party) ktory mi pod oren sciagal po 7-10 grup tych pasywnych connabi, biegl do mojego bigboom'a , stawal a ja go wtedy detonowalem - wszystkie moby byly w zasiegu tego najmocniejszego ataku i padaly (zostawalo 4-6 zywych max).
Ale leczyc go trzeba bylo po kazdej akcji bo mimo wszystko mocno go moby laly.
Nie sprawdzilem niestety czy BD dance +mattack dziala na BB - bo jesli by dzialal to moze by sie dalo zabijac te "pooby" grupy.
Anyway - do 20 lev podniesiesz bez problemu i za male pieniadze (300-500k).
Pozniej to juz niestety czas levelowania jest co prawda ciagle 5-10x szybszy niz "normalnie" ale koszty zajebiste (nie ma lootu wiec nic sie "nie zwraca").
Znalazlem tez sposob zeby sie moby nie rzucaly na nikogo po wybuchu big booma - trzymasz sie dosc daleko od niego i po nacisnieciu detonacji uciekasz na max - jesli moby Ci znikna z ekranu to nawet jak przezyja nie rzuca sie na Ciebie (pozostalych z party ignoruja anyway).
Od strony giran w kanionie, jest tez "cross server" - mniej wiecej na wysokosci EG (widac go wyraznie - trawa inaczej wyglada na styku zony giran z zona dion). Mozna stac na tym cross serwerze i zabijac moby po obu stronach i jak cos przezyje po stronie giran a ty jestes w momencie detonacji po stronie dion - tez sie nie rzuca na nas.
Dla mnie akurat to bylo wazne bo latalem WS'em w robe set