Pozwalam sobie odswiezyc temat.
Znakomity sposób na zarobienie kasy na serwerze Teon, miedzy 30-33 lvl to seedowanie. Mi przyniosl ok. 6 milionow czystego zysku, już po odjeciu kosztow ss-d, health potow. A co najwazniejsze pozwala na spokojny lvling bez zadnych wyrzecen i bez bawienia sie w kurewsko nudne i o wiele mniej oplacalne (w tym przedziale lvlowym) łowienie.
Oto przepis.
Na lvl 30 idziemy do Gludin (można nawet już na 28 zaczac ale będzie ciezej), ok. godz 20 – 20:15. Kupujemy nasionko Desert Coda. Ja kupowałem ok. 1000. (wydatek ok70K). I oczywiście harvestera. Nasionko możemy zasiewac tylko i wyłącznie na terenie Gludio (do tego terenu należa dwa miasta Gludio i Gludin).
Nasionko najlepiej zasiewac na mobkach mających 2xhp. Dlaczego? Bo w większości przypadkow będą nam dawaly podwojny plon a w niektórych przypadkach potrojny.
Zasiewamy w dwóch praktycznie lokacjach. Orc Barracks, na polnoc od Gludin gdzie bez problemu da się pulowac pojedyncze mobki. Albo w Forgotten Temple (południe od Gludin), w pierwszej komnacie po stronie water. Oba miejsca maja swoje male wady. W Forgotten Temple będziemy ryzykowali zaagrowanie dwóch mobkow na raz, z kolei w Orc Barracks suppliers / sentinels mogą pod koniec walki zaczac uciekac po posilki (jeśli tak się stanie wystarczy odbiec kawalek i zanim mob po nas wroci sgubimy aggro). Dlatego najlepiej seedowac Shamanow i Archerow (nigdy nie leca po posilki). Jeśli wybierzemy Orc Barracks, warto wziąć quest retriving farmland, i będziemy mieli dodatkowa kase na scrolle of escape, potionki i ss-d.
Zdobyte nasionka sprzedajemy w Dion(!). Nie musimy tam isc możemy sprzedac u dowolnego manora ale wtedy będziemy musieli zapłacić podatek ok.10K zaleznie od ilości. Poki co nagrodą jest coal.
W dion mamy bowiem podwojne przebicie, czyli za jedno ziarenko dostajemy 2x coal.
Teraz zestawienie zyskow.
Z 1000 seedow otrzymujemy ok. 2000 cody, a to daje nam 4000 coal.
Coal na Teonie bez problemowo da się sprzedac w Giran za 1.2K adeny za sztuke. A jeśli zalezy nam na szybkim zysku ustalamy cene na 1K i już. Oczywiscie mow atu o postawieniu wlasnego sklepiku, bo normalnie coal jest skupowany za ok 700 adeny.
Co do przeklinania botow. Owszem zaraz po 20 jest ciezko bo jest jakby massive lag z manorem bo boty ostro spamuja hehe, ale... gdzies po 10-15 minutach jest już luz i bez problemowo opylimy w Dion całodniowy plon (ok. 500 nasionek na dzien wyciągałem czyli 1K coal ).
Nawet jeśli jakims pechowym zrzadzeniem losu nie opylimy plonow w Dion zawsze możemy sprzedac je w Gludin które skupuje nasionka już nie tak opłacalnie bo w stosunku 1:1. ale przynajmniej nie bedziemy stratni.
Generalnie, na Teonie przynajmniej na razie jest to 100% sprawdzone i wytestowane przeze mnie źródło zysku, nie wiem czemu boty jakos o tym coalu zapomnialy hehe. Ale tym lepiej dla normalnych graczy. Ja zastanawiam się nad wylevelowaniem sobie dorfa do 30 lvl i farmowanie non stop tej Desert Cody. Przynajmniej by mieć kase na porządny sprzet c-grade.
To tyle ode mnie w kwestii sprawdzonej kasy