Chcialbym sie upewnic ze dobrze wszystko zrozumialem - jesli ktos bral juz udzial w olimpiadzie i moglby sie podzielic informacjami to bede bardzo dzwieczny.
- Olimpiady sa w nocy naszego czasu tylko w weekendy (noce z soboty na niedziele i z niedzieli na pon?)
- Rejestruje sie do walki albo klasowej albo bezrestrykcji (mozna do obu?)
- W walce bez restrykcji nie mam kontroli nad tym z kim bede walczyl (tzn mi BH moze losowo wybrac np. nukera?)
Bez restrykcji nie masz kontroli nad tym z kim bedziesz walczyl
- Startuje z pewna pula punktow. Za przegrana walke trace czesc tych punktow, za wygrana zyskuje.
- Jesli mam min. 5 walk w tym jedna wygrana to kwalifikuje sie do hero. Porownuje moja liczbe punktow z liczba punktow innych gosci z mojej klasy i na tej podstawie wybiera hero.
- Przed walka, gdy juz wylosuje mi przeciwnika, dostane warning a pozniej zostane teleportowany na arene. Skasuje mi wszystkie buffy ale bede mial XX sek na przygotowanie sie do walki.
tak
- W czasie przygotowania sie do walki moge sie sam zabuffowac np. z itemow (???) - chodzi mi konkretnie o to czy moge wziac w lape np. staff z SA BtB (albo taki z Mental Shield) i rzucajac na siebie Blessing of Noblesse wyzwolic rzucenie tego buffa?
mozesz sie sam zbuffowac ale nie wiem jak to sie ma do noblesse
- W czasie walki moge uzywac SS, moge zmieniac bronie (np. z blunta na bow albo polearm) ale nie moge uzywac HP i CP potow?
tak
- Nie moge tez uzywac GSAP potow i buffow ze scroli L2day?
- Walka trwa 3 min i zwyciezca jest okreslany na podstawie tego kto zadal wiekszy dmg.
hmm jak kto ma 0 hp juz nie moze zadawaac dmg. Jesli zjedziesz komu.hp do 0 to koniec walki w sensie czas leci ale juz nie mozna nic robic.
- Jesli padne (0 HP) ale zadalem przeciwnikowi wiecej dmg niz on mi to kto wygral? (mysle tu o walce z meat shield dorfami - jesli np. on ma w sumie 10k HP/CP a ja 6k HP/CP i ja jemu zadalem 8k dmg ale on "zyje" a on mi 6k dmg (ale ja padlem) to kto jest wygranym?
- Jesli teamowalem np. w TOI i zostalem zsummonowany na arene to po walce odesle mnie do TOI czy do miasta?
Przeniesie Cie tam skad Cie zabralo ;]
- W ktorym momencie dowiem sie z kim walcze (klasa/imie) - tuz po tym jak mnie sciagnie na arene czy dopiero jak sie zacznie walka?
jak sie zacznie walka na moj rozum i na to co zaslyszalem
Jesli ktos zna 100% poprawne odpowiedzi to bede wdzieczny za info - mniej niespodzianek mnie bedzie czekac
nie znam niestety odpowiedzi na reszte pytan.