Oczywiscie ze CS wplywa na dmg.
Max dmg z PA to:
modyfikator broni (im wolniejsza tym wieksze PA) * (Base dmg + CS*9)
Kolega z gildii ma >60 CS a ja ok 46 z itemami i RR i roznica w max dmg Vs ten sam mag (mamy takich ktorzy czesto sa w emain
) jest >100 dmg.
Za "rozrzut" dmg odpowiada thrust/slash dlatego ja to robilem na max bo wole za mniej uderzac z CS ale za to w miare "obliczalnie".
Roznica polega na tym mniej wiecej ze przy ok 40 Thrust masz rorzut dmg miedzy 75-125% max dmg a przy 50+ masz 100-125%.
Moje template (przy RR3 ciagle jeszcze) to:
CS 39+7
Stealth 37+13
Evenom 38+13 (tu troche za duzo mam ale lifebane uzywalem juz na 45 lev i RR3)
Thrust 50+5
DW 20+10
I powiem tak - ni chuja nie rozumiem ludzi ktorzy podnosza DW kosztem Thrust.
Odrobine wiekszy dmg nijak nie zrekompensuje utraty 9 sek stuna.
Ja walczac z tankami 50 lev nie wale CD po PA wlasnie z tego powodu zeby nie stracic mozliwosci uzycia dragonfanga. Dusze po ataku dragonfang/obscure combo i jak tylko mi wyjdzie dragonfang to "poprawiam" 5x hamstring i na koniec leaper.
Jeszcze sie nie spotkalem z tym zeby ktos to przezyl nawet jak ma purge - po prostu zanim zalapiesz ze masz stuna trafiaja cie co niecale 2 sek (2 szybkie bronie) uderzenia po 150-200dmg i finito.
A co do stealth to ja tez widze naprawde duza roznice miedzy 45-47 a 50.
W PvM mialem okazje to testnac levelujac z Mutantem i Rafem w nowym dungeonie (kleryka mielismy na spocie obok Lady Dara ale trzeba bylo tam dojsc).
W PvP dokladnie tak jak Mutant pisal - majac 50 gosc Cie zobaczy w momencie jak walisz PA a majac 46-47 sekunde wczesniej (i zdazy np. wstac
)
Miedzy 49 a 50 juz takiej roznicy nie widzialem.
Resaumujac.
Po ostanim nerfie poisonow nie ma co sie spieszyc z evenom ale postac trzeba uwazac za mniej wiecej skonczona przy 50 lev i RR3 (wtedy powinna osiagnac max mozliwosci).
CS - nie mniej niz 34/39
Stealth - nie mniej niz 37
Evenom - nie mniej niz 37
Thrust - najlepiej 50. Jesli nie robimy 50 Thrust to lepiej wybrac slash - lepszy styl ma.
DW - reszta punktow ale nie mniej niz 18 (obscure styl - high defensive bonus - lepiej dziala niz Thrustowy detaunt)
Mozna co prawda zrobic infiltratora z 50/50 Thrust/DW i uyzwac na zmiane stylu DW DualShadow jako backup dla dragonfang ale co to za infiltrator z malym stealth i CS - nie lepiej juz od razu walnac mercenary?
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Karol66 dnia 2002-10-28 17:43 ]</font>