To jest wlasnie jedyna rzecz ktora jest na "tak" - ze to "PvP server"
Ale chyba realia sa zupelnie nie te same co w UO. Nawet w UO za PvP "placiles" reputacja i pewnymi penalty.
Tu raczej tego nie ma - dzis kilujesz kogos "na spawnie" ciosem w plecy a jutro jestes jego best friend.
Poza tym w UO byl problem ze tam nie ma PvP na "normalnych" serwerach.
Tutaj natomiast jest RvR full wszedzie (DF rules).
Brak mi jakos "powodu" do tych przenosin.
Ja po prostu sobie nie wyobrazam jak tam bedzie mozna normalnie funkcjonowac - jedyne co mi przychodzi do glowy po przeczytaniu tych wstepnych zasad to dawne partie DukeNukem3D
IMHO tak jak oni proponuja by bylo ok ale gdyby byl juz HOUSING z bindstones w nim.
Wtedy mozna podlaczyc sie do gildii, wystartowac "w jej obszarze" i jakos zaczac grac.
Anyway to takie dzielenie skory na baranie. Poki nie ma full info jak tam to bedzie wygladalo nie ma co o tym myslec.
Nie bylo tez slowa np. w LOTOWANIU a to byl zawsze extra fun w PvP.
A co do levelowania.
Po namysle... nie ma CHUJA zeby sie dalo levelowac na graczach.
Jesli by to bylo mozliwe to stana 4 osoby right przy bindpoint i beda sie zabijac jedna po drugiej.
Penalty nie moze byc za dlugie bo wtedy ludzie sie znudza.
Powiedzmy ze gosc z penalty nie bedzie dawal EXPA temu kto go zabije.
Ale to w sumie w sam raz uklad.
Ja zabijam ciebie.
Ty sie releasujesz, dobiegasz, kilujesz mnie.
Ja sie resuje i zanim dobiegne juz Ty nie masz penalty i moge Cie kilnac.
etc etc etc
Raczej nie zrobia jakiegos "hate list" bo przeciez sporo sie resuje w walce a z drugiej strony nawet jesli zrobia to tylko wydluzy sie lacuszek tego "levelowania" i bedzie to samo.
Juz teraz ludzie tak robia - siedzac 2 godziny w supply w Odins gate widzialem co jakies 5-6 min ze:
XXX zabija YYY
YYY zabija XXX
XXX zabija YYY
etc
RP/bounty farming.
REASUMUJAC
Te debile z Mythica powinni zrobic po prostu nowa Mayhem zone(s).
+ areny w miastach
Bo jedyne co zalatwia ten serw PvP to mozliwosc walki z realmmates.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Karol66 dnia 2002-04-12 11:43 ]</font>