Strzala napisał(a):
Nic nie podkrecalem w moim sprzecie, wszystko na oryginalnych ustawieniach a AGP mam max x4
ale dzieki za sugestie..... poszperam
a na poczatek rozbiore go na czynniki pierwsze i wyczyszcze wszystko czesc po czesci.
hehehe ja tez to mialem z tym MSNem tez olalem i przestal sie upominac o aktualizacje
Moj jest uparty i sie upomina
A co do ustawien.
Ja mialem tak na starej plycie ze zeby L2 chodzilo musialem:
- zmniejszyc FSB ze 133 na 100 (procek byl na 133 wiec defacto go "spowalnialem" a nie podkrecalem)
- wylaczyc totalnie AGP (plyta obslugiwala x8 ale nawet na x4 sie wieszalo)
- pamieci odpalic normalnie w nie w dual chanelu (faktem jest ze syfiaste kostki mam)
- ustawic tekstury etc na low
Po wymianie plyty (stara padla po jakims czasie) moglem juz odpalic AGPx4 (przy 8 tez chodzilo ale generalnie czesciej sie wieszal), pamieci chodza w dualu i nie powoduje to crashy ale tekstury dalej musze miec na low bo karta sie przegrzewa na high.
Czekam na nowe wentylatory + wiatrak na karte i wreszcie wroce do high.
Anyway - L2 jest strasznie upierdliwe jesli chodzi o sprzet/system - wystarczy mala niestablinosc systemu i idzie wkrzaki.
Cytuj:
Tak wiec albo grafika albo dysk, zwarzywszy ze w pokoju mam 25 stopni to wpierw sprubuje wyczyscic radiator na radku (dawno tam nie zagladalem).
Jak ja mam z grafa problemy objaw jest ten sam niezalenie od gry (w DAoC bylo to samo) - zwis na twardo, brak reakcji na ctrl+alt+del - tylko twardy reset.
Przy czym raz "problem karta" polegal na tym, ze padal zasilacz i jak radeon zaczynal pracowac na wyzszych obrotach to on nie wyrabial.
Nie wiem czy to pocieszy czy zmartwi ale te Twoje problemy musza miec zrodlo w geriatrycznych klopotach kompa - cos w nim pewnie niedlugo "zejdzie" i po wymianie na nowe wszystko bedzie ok