hmm ja bym odradzal tego bartona, po 1 tam pisze ze nowy.. jako ze ich juz nie produkuja od zeszlego roku to nie wiem skad oni nowego maja:P ( no dobra pewnie jest nieuzywany albo jakis odpad ) Jezeli on chce sam skladac kompa, to bartona mozna latwo uszkodzic jako ze nie ma oslony na jadrze. Pozatym a64 3000 venice sie b.dobrze kreca (max 2,7ghz ale z 2,3-4 powinien wyciagnac z startowego 1,8 ) a cena box ~590pln.. mozna kupic tez oem tanszy i oddzielnie wentyl. Barton to przezytek i nie warto w niego inwestowac... 2600 sie nie kreci tak jak 2500(bo zawuazylem, ze na to zwracasz uwage.. krecenie, chociaz on pewnie tego robic nie bedzie)
Jeszcze jedna uwaga Escaflone proponujesz mu plyte ze zlaczem agp i karte graficzna pci-e <- jak on ma to ze soba polaczyc?
Apel nie kupuj bartona:)
Kup a64 3000(venice)s939, plyty pod to kosztuja teraz chyba ~300pln (tansze) <- wyjdzie ci ~900pln za proca i plyte. Na s939 pozniej bedzie mozna wsadzic dwurdzeniowy procek... jakby co
No chyba ze to za drogo..
Kingstony zawsze srednio sie krecily. Jezeli chodzi o to, to twinmos speed premium (bh-5 UTT) sie oplaca.
Aha na dniach chyba maja sie pojawic x800gt ati, a nvidia zpowiedziala obnizki cen kart serii 6xxx ( nie wiem czy obejmie to tez 6600, na pewno 6800) wiec moze warto troche poczekac.. tudziesz poszukac dokladniejszego info o tym w necie, by sie upewnic.