Troche odpowiedzi ktorych nie chce mi sie czytac wiec po kolei:
Osobiscie mam Logitech MX510 - mycha dziala jak najbardziej extra juz poltora roku, z tym ze mamt ez podkladke everglide ricochet ktora nie wiele tansza od myszki jest ;)
Imo mycha extra, sporo przyciskow, jedynie troche mniej wygodna niz poprzednia mysz ktora mialem Logitech MouseMan Dual Optical, jednak tam jest problem z trybem oszczedzania energii - dioda wygasa po chwili bez ruchu, przez co czasami skacze i nie zalapuje na wielu podkladkach.
Zwykle Logitech daje gwarancje na 5 lat, w MX510 jako myszce dla graczy doszedl do wniosku ze nie ma na to mozliwosci wiec gwarancja jest tylko na 3 lata ;]
Laser afaik jest extra, ale dosyc drogi, 518 to chyba nastepca 510.
Ogolnie nie polecam zadnych innych firm niz Logitech jezeli chodzi o myszki, jak dotad zaden logitech mi sie nie popsul a uzywam tych myszek juz od 4 lat :) Jeszcze ok sa InteliExplorer microsoftu. Swego czasu kumpel mial 3.0 byla extra, ale o 4.0 juz slyszalem mniej pozytywnych opinii, chcoiaz afaik i tak nie najgorszy wybor.
Kolejna sprawa to odradzam allegro w tych sprawach ;] Zbadaj barwkomp, komputronik i sirius.pl
http://h4g.pl/product_info.php/cPath/22/products_id/184
tutaj masz fajny zestaw, sam mam ta podkladke i mozesz byc pewien ze myszka bedzie chodzi pieknie latami :) (o ile bedziesz o nia dbal ;))
edit: Lol dobra widze ze kupiles, gratki mam 510, ale 500 tez jest ok :)
Co do podkladki to zalecam przegladanie opinii na h4g.pl a szukanie w innych sklepach bo zwykle h4g ma przewyzone ceny.
Osobiscie moge polecic Icemat i Everglide, swoja droga Everglide ricochet ma giga powierzchnie, icemat to szklo, nie wiem jak to wyglada, z tego co slyszalem extra jest, i z wygladu i dzialania.
Minus everglide to czyszczenie, szybko sie kurzy a jak przejedziesz szmatka to zaraz znowu sie kurzy ;] Pewnei icemat jako ze jest ze szkla by sie latwiej czyscil.
Mam tez w domu Steelpad 4d, wygralem w jakims konkursie, nie jest zly, ale imo dosyc maly i miekki, moze sie zetrzec szybko jezeli nie bedziesz co tydzien zmienial slizgaczy ;]