Cytuj:
wiec owszem przy 100hz slyszysz bas
niskie dzwieki kontrabasu sa w rejonach bodaj 40-50 hz , wiec przy 100 hz tych niskich nie uslyszysz , a jedynie chyba te z 7-8 pozycji
Cytuj:
. To jak nisko potrafi zejsc glosnik decyduje o tym czy bass bedzie miekki, gleboki etc.
heh , patrzac logicznie jest to oczywiste.
Cytuj:
Dorzuc do tego, ze mowimy o dzwieku bez znieksztalcen, wiekszosc tanich konstrukcji zacznyna "pierdziec' juz na polowie glosnosci.
jasne ze tak , ale to zalezy i uogolnianie jest chyba nie do konca wlasciwe.Drogie nie zawsze znaczy dobre , a czasem , czego mozemy byc swiadkami w testach sprzetu komputerowego tanie produkty nie zawsze odbiegaja od drogich jakosciowo.Prawda jest taka , ze trzeba sie przekonac na wlasnej skorze jak sie spisuja glosniki.
W zasadzie to audiofilem nie jestem ( zreszta jak wiekszosc muzykow) i prawda jest taka , ze sluchanie muzyki powinno byc dla danej osoby przyjemnoscia , jezeli sluchanie z glosnikow za 130 zl sprawia mi przyjemnosc , to kupowanie glosnikow za wieksza kase dla pewnych subtelnosci jest dla mnie absurdalne(niestety rowniez nie osiagalne finansowo).A jak chce posluchac muzyki na najwyzszych obrotach to ide na koncert( co zreszta czesto robie i jak tak sobie pomysle to na bilety wydalem wiecej niz gdybym kupil kilka "bardzo" porzadnych zestawow glosnikow).
Swoja droga Kiedys najlepsze zestawy wi-fi nie mialy takich parametrow jak te glosniczki ,czy klocenie sie czy to szmelc czy nie , to nie jest przesada?
Pozdrawiam