Coval napisał(a):
srodkowy_olek, prosze wypowiadaj sie na temat albo nie wypowiadaj sie wcale. Z Twoich postow wynika jedynie ze sa minusy. Pokaz jakies konkrety, testy, screeny.
Raid0 obciaza w szczycie do kilkunastu procent CPU przy 2 dyskach (zalezy jaki mamy kontroler Raid, jaki procek, jakie dyski). Pojedynczy dysk rowniez obciaza procesor. Ale co z tego? Po to mam procek, zeby pracowal. Z reguly jak sie cos kopiuje to w tym czasie nie robie innych obciazajacych czynnosci. Gry najpierw sie wczytuja, a potem pozwalaja nam sie bawic. Podsumowujac, mam gdzies ze obciaza procesor, bo wszystkie operacje dyskowe mam prawie 2 krotnie szybsze. Jeszcze gdyby obciazenie siegalo jakis kilkudziesieciu procent, to moglbym zaczac brac to pod uwage.
Ale po cholere mam to pisac? Gdybym wszedl na forum troglodytow z dostepem tylko do LANu, to pewnie bym w ramach "dnia dobroci" to zrobil - tutaj jednak mamy samych oswieconych uzytkownikow google ;]
Maja lapy niech sobie szukaja.
Btw, Ty widze cos szukales - ale szukales slabo
"wszystkie operacje dyskowe mam prawie 2 razy szybciej"
no kon by sie usmial.
Jestes pewny ze odczyt 1000 malutkich plikow "rozrzuconych" po dysku bedzie wykonany dwa razy szybciej niz na single hdd?
Jestes pewny ze ..hym..naprzyklad czas dostepu skaluje sie tak fajnie wraz z kazdym dolozonym hdd w stripie?
-przez czysta grzecznosc nie dopierdziele sie do tego "2" - i nie powiem, iz jestescie na etapie rozwoju gdzie raid0 kojarzyc sie moze tylko z 2 spietymi dyskami.
Edit: sa konfiguracje raid-bridge-os-cpu gdzie zapis potrafi zakosic 30% czasu procesora-a to juz chyba jest "dziesiat" procent?. Wygoogluj sobie.