Coval napisał(a):
Przykladowo, ja na komputerze gram, programuje, ogladam filmy, przegladam www, swego czasu projektowalem w CAD, robilem proste grafiki na potrzeby stron www, jednak zadna z tych czynnosci nie wymagala kompa przez 5h. Jedynie lamanie hasel bruteforcem mogloby na tym skorzystac, ale ostatnio sie tym nie bawie.
Jezeli jedynie bruteforce ci przychodzi do glowy jako takie zastosowanie kompa gdzie cpu liczy cos przez pare godzin...to wspolczuje. Jak dla mnie to sobie mozesz uzywac kompa jako podstawki pod doniczke z rabarbarem, bedzie to rownie sensowne jak nawiazywanie do bruteforce.
(Gdzie najczesciej w praktyce pojawiaja sie roznego rodzaju opoznienia "zewnetrzne", nie pozwalajace wykorzystac pelnej mocy cpu.)
Cytuj:
Mozna odniesc wrazenie, ze to jest gl powod twego zaistnienia na tym forum... jesli nie jedyny.
Odnos dalej ;]
Cytuj:
To sa identyczne dyski bo maxtor jest seagate, roznica to tylko inne fabryki, moze jakies inne procesy technologiczne, moze lepsza selekcja lub poporstu wyzsze standarty bo dysk Maxtor jest cichy i ciutke wydajnieszy od Seagate.
Ja posiadam dwa dyski firmy X (tej samej linii) o kolejnym numerze seryjnym. Jeden jest ciut wydajeniejszy od drugiego a za to jest zauwazalnie cichszy ;] Mysle, ze powodem tego jest inny proces technologiczny, byc moze i pochodza z roznych fabryk.
Śmialo, kontynujcie ;]