RufeN napisał(a):
hmm a na msi wind ktos instalowal w7?
znajdź mi jakąś poważną różnicę pomiędzy Msi Wind, Asus Eee i Acer Aspire, poza większą baterią w asusach, multitouch touchpadem, i podwójnym gniazdem SDHC w Aspire (O wyglądzie oczywiście nie mówimy)
Pulpit
Wolne miejsce na C:
Nie rozumiem oceny wydajności systemu, jest w jakiejś durnej skali 1 - 7.9, a do tego mimo że wyszło 'tylko' 2.4 pomimo idealnie płynnego śmigania Aero z włączonymi wszystkimi fajerwerkami graficznymi na 1gb ramu
Teraz tak, co zauważyłem w porównaniu do XP:
1. MS Word 2007 śmiga szybciej
2. Jest spadek 3 fps w Gothic na maksymalnych ustawieniach
3. Chodzi bardzo płynnie
4. Przy ustawieniu kompresowania dysku dla zwiększenia wolnego miejsca na C: win7 kompresuje sobie bootcfg przez co nie może wystartować (seppuku?)
5. Tworzy niekończącą się studnie zżerającą pamięć na C: w C:\Windows\Winsxs\Backup, której nie można wywalić w normalny sposób gdyż pliki w nim mają pokopaną 'własność', trzeba do tego użyć linii komend w trybie naprawy komputera
6. Nie działa ładny animowany bootscreen 7, gdyż wymaga rozdzielczości 1024x768 jako minimum
7. Ma genialne narzędzia przy odpalaniu F8 -> Napraw Komputer, zawsze brakowało mi dostępu do pełnego Command Prompt
8. Zapisuje sobie kopie instalek większości rzeczy, które się instaluje w C:\Użytkownicy\User\AppData\Local
9. Trzyma całkiem długo na baterii, w trybie zasilania 'Zrównoważony' gdyż sam płynnie zmienia sobie taktowania procesora z uwagi na to co aktualnie mieli
10. Ładuje się do pulpitu szybciej od xp'ka
To by było 10 najważniejszych IMHO wad i zalet, generalnie win7 polecam każdemu, era xp na każdym komputerze się skończyła gdyż nareszcie pojawił się godny następca nie zżerający tyle zasobów co Crysis