tczewiak napisał(a):
Laptop do pracy i MMO, PS3 do gier, kobieta do miłego spędzania czasu.
Do gier konsole zawsze były i zawsze będą lepsze. Po prostu dostarczają więcej funu niż zmartwień (a to lag, a to sterownik zły, a to coś się zwiesi).
Sobtainer zachowujesz się jak jakiś kmiot.
W czasach gdy na NESie ludzie grali w Mario, na pecetach można było sobie pograć w pingponga z lat 70tych (i to był port z Atari 2600), Gdy na SNESie były wypasione graficznie gierki, na pececie mogliśmy pograć w jakąś tandetną pikselozę, Gdy na PSX pojawiał się Tekken, na pececie można było pograć co najwyżej w Mortal Kombat. Gdy na PS2 graliśmy w FFX, na pececie nadal nic tak graficznie nie było w stanie zachwycić.
W obecnych czasach - Heavy Rain, Uncharted - a na pecetach? Kolejne odgrzewane kotlety.
Prawdziwym konsolowcem stałem się od czasu PS3 i mogę śmiało rzec, iż do grania na PC przed długi czas nie powrócę.
We wszelakie multiplatformy granie na PS3 też dostarcza mi większego funu (GH chociażby w trakcie imprez).
Wiesz dawno temu w odległej galaktyce. Stop. TEraz konsole są robione z powszechnie używanych kompnentów więc przepaść jest, ale to konsole bardzo szybko lądują na technologicznym śmietniku.
Cytuj:
czy ta giera
http://www.youtube.com/watch?v=2EM4bz0BX5g i crysis 2 nie miazdza juz grafiki na konsoli?
Nie wziąłeś niestety jednego pod uwage. Ta gra będzie działać na konsoli (jeśli tylko developerzy będą chcieli ją wydać na konsole). LiveCreate z CE3 (na którym powstaje Forged By Chaos). Pozwala tworzyć gre na na klocka peesa i PC jednocześnie, wogóle nie przejmować się texturami, modelami i całym tym gównem. SandBox wszystko robi za ciebie -;-, designer musi tylko zaprojektować poziom ;o.
Oczywiscie ze Crysis miażdzy grafiką. Tylko ze na rozwojem samego silnika pracowało (i pracuje) 70 ludzi, SAMEGO SILNIKA, to więcej niż w niejednym studiu pracuje nad grą ;e.
Już abstrahując. IMO jeśli chodzi o Crysis 2 to trzeba wziąść Crysis 1 i pomnożyć ilość FPS razy 3 (no w przypadku PC), W przypadku konsol na szacun zasługuje fakt upchnięcia tych wszystkich ficzerow na GeForce 7900 i ilosc FPS utrzymująca się na poziomie 30 ;p.
Pozatym ci który siedza na PC powinni być troche wdzięczni konsolom (ja jestem). Wymagania sprzętowe gier praktycznie woggóle nie rosną. Czyli moge Sobie kupić nowego radka, odpalić gre w FullHD mieć 80FPS i sie cieszyć :E.