1. możliwości graficzne: PS3 - 8.8/10, X360 - 8.3/10
6. Jakość: PS3 - 9.0/10, X360 - 6.9/10
Haha test z PSX Extreme, gazety fanboyow Sony mam uwazac za obiektywny? ROTFL
No ale to caly Marek - kupil jeden numer i juz wie wszystko. Kup sobie archiwalia tegoz zacnego pisemka i poczytaj jak jakolwiek inna platforma niz PSX/PS2 byla jechana przez nich z gory na dol, lacznie (i na czele) z Nintendo.
Od razu mowie ze to stary artykul ale moc konsol sie nie zmienila od tej pory:
http://xbox360.ign.com/articles/617/617951p1.html
Kazdy podzespol Xa jest wlasciwie lepszy i szybszy niz analogiczny w PS3. Overall performance rowniez jest wyzszy. Czysto, na papierze i z danych technicznych to wynika. I to widac. Najbardziej w grach multiplatformowych. Dlatego tez Xbox nie potrzebuje BluRaya aby lyknac dotychczasowe PS3 exclusivy.
FF13 pisane przez 2 lata na PS3 only nagle bez problemu mozna wydac na Xa, tak samo Tekkena.
I to nie jest fanbojskie gadanie to wynika z budowy i danych technicznych konsol. Glownym failem PS3 jest slaby RAM (niewspoldzielony) i BluRay ktory jest koszmarnie wolny. Po czescie rowniez CELL, ktory sprawia wiecej problemow niz korzysci przynajmniej z perspektywy programistow.
Co do reszty sie nie wypowiadam ale technikalia jakie sa takie sa. Do PS3 Sony nawciskalo bajerow nie myslac zupelnie o tym jak to bedzie ze soba wspolpracowalo a wspolpracuje tak ze na razie mimo BluRay i 7 rdzeniowego, zajebiscie zaawansowanego procesora (z nieskonczonymi pokladami "ukrytej mocy" - podobno, caly czas czekam na jej objawienie juz od 2 lat) mamy JEDNA gre ladniejsza niz to co oferuje XBOX a mienowicie (trzeba ten honor oddac) Uncharted (w dodatku od studia ktore od 1996 roku nie zrobilo gry na inna platforme niz PlayStation wiec mozna powiedziec ze sa specjalistami).
I nie wyskakiwac mi to z nadchodzacymi God Of War 3 czy Uncharted 2 bo zapowiadany na Xa Alan Wake wyglada co najmniej tak samo dobrze.
Mam nadzieje ze uscislilem troszke mozliwosci techniczne obu konsol - podsumowujac sa takie same z lekkim wkazaniem na Xa ktory mimo TEORETYCZNIE slabszych bebechow bije PS3 w 80% gier.