Primo Kabraxis ja Ci wypisałem EXCLUSIVY, bo oprócz tego mój plan grania obejmuje jeszcze około setki tytułów
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Więc nawet jak twoje czarne przepowiednie okażą się prawdziwe to zostaje mi z ~5 exclusivów i ta setka nie exclusivów... Do tego jak już będzie ciężko z grami i dam radę przejść do końca te 105 tytułów to wezmę się za inne exclusivy których jest jeszcze około 20.. Ty w tym czasie pewnie będziesz się zagrywał w
te 2 (słownie: dwa) które wyjdą (być może) na X360 i będą exclusivami tylko do czasu wyjścia na PC-ty (z lepszą grafiką, wyższymi rozdziałkami i darmowym netem i 100zł taniej rororororotlf).
Po drugie ceny gier PS3/XBOX360 są identyczne w UK, więc argument odpada, ja wiem, że PL ma opóźnienia (tam nawet recesja przyszła z rocznym opóźnieniem) ale wkrótce i ceny w PL się wyrównają. Generalnie ceny gier mocno spadły i tylko naprawdę topowe tytuły trzymają cenę 40F, podczas gdy przeciętne gry to 30F. Btw. preorder
Killzone 2 na amazon.co.uk jest już w cenie 29.99F z przesyłką. Dużo nowych gier na półkach sklepowych startuje od ceny 19.99 (LBP, Motorstorm 2, Resistanc 2, Fallout 3, Shaun whiteboarding, valkyria chronicles etc.) Więc imho wasz argument że cena gier PS3 > Xbox360 właśnie leży i kwiczy gdzieś w kącie.