no nie wiem Asmax, ja już wyrosłem z jarania się sprzętem, osiągami, benchmarkami, pomiarami głośności i temperatury oraz overclokingu. Teraz jak kupuję sprzęt to mam wymagania by działał i nie robił problemów.
Do tego podejście mam zdrowe. Przed kupnem pierwszej nagrywarki DVD-R (dla brata) wszedłem na forum cdrinfo i zadałem szybkie pytanie. Dostałem odpowiedź Pioneer/Nec. Rozejrzałem się w cenach sklepów komputerowych, zadzwoniłem do braciak który przyjechał i w ramach oszczędności skoczyliśmy na giełdę komputerową w Wwie gdzie zapłaciliśmy 50zł drożej za nagrywarkę niż w sklepie
ale mniejsza z tym
Dla siebie niedawno kupiłem jakiegoś NEC-a dual layer i jestem bardzo zadowolony (chociaż dual-a jeszcze nie sprawdzalem).
Za to LG to firma od której juz zawsze będę trzymał się z daleka. Siadł mi kiedyś (z 3-4 lata temu) napęd CD. Kupiłem nówkę LG w najbliższym sklepie komputerowym (bo tylko LG mieli) i musiałem chłam po tygodniu użytkowania odsprzedać na allegro bo czytnik robił wszystko (grzał wodę na herbatę, symulował szum morza, warczal na sąsiadow) tylko z odczytem płytek miał "drobne" problemy. Więc z bólem serca ale poszedł na allegro za ~30% wartości.