Zematis napisał(a):
Na podstawie jakich doswiadczen taka opinia? Jesli wolno zapytac.
Prawie 6 lat pracuję w firmie, która korzysta z tego sprzętu niestety ... (taki jest wymóg korporacji

).
Lifebooki psują się na max, szczególnie serii C, z wyższymi seriami np. S czy E jest trochę lepiej. Od momentu jak kupujemy tylko Lifebooki serii E widać poprawę.
Awarie dotyczą bardzo szerokiego zakresu podzespołów: grafika, hdd, płyty główne ... baterie po 1-1,5 roku wcale nie tak bardzo intensywnego używania są do wymiany itd.
Standardowe są akcje że np. na partię 10 sztuk zamówionych laptopów 1-2 na "dzień dobry" wracają do serwisu.
Co do desktopów FSC to był taki czas że masowo padały dyski twarde (np. seria Scenic 600/800). Od jakiś 2 lat jest znacznie lepiej, końcówka serii Scenic była dobra, obecna seria Esprimo jest bardzo dobra.
Do monitorów lcd FSC jak napisałem wcześniej nic nie mam (chociaż w październiku z zamówionych 11 sztuk 2 od razu wróciły do serwisu - ale to był pierwszy przypadek jaki pamiętam).
Tak samo zastrzeżeń nie mam do PDA produkcji Fujitsu-Siemens, zwanych Loox
Jest bardzo duża szansa że od nowego roku dostawca sprzętu się zmieni na coś zupełnie innego (a podobno nawet na dwóch

).