Od pewnego czasu szukam rozwiązanie jednego problemu. Chodzi mi instalowanie kilkunastu programów na danym kompie nie licząc "grubasów" w postaci office'a, programów do księgowania/baz danych i jeszcze bardziej skomplikowanego softu.
Czy jest jakaś metoda albo oprogramowanie które umożliwia stworzenie paczki instalacyjnej, która działała by jak instalka z przełącznikiem /silent ? Wiem, że jest taki soft jak AuotIT i on pozwala zmodyfikować instalke danego programu ale nie pozwala zintegrować wielu przygotowanych w ten sposób instalke w jedną całość. Strasznie ułatwiłoby mi to zadanie bo mógłbym przygotować gotowe paczki dla różnych systemów operacyjnych i zaoszczędził bym mnóstwo czasu. Pod Linuxem można to w sumie prosto zrobić
.
O co chodzi konkretnie: Mam 13 programów, których instalkę chce odpalać z jednego pliku exe/msi/bat. Oczywiście fajnie by było, aby instalowały się "po cichu" czyli cały czas next (lub ewentualnie pytały o konfigurację jeśli to konieczne, chyba że mogę to zdefiniować za pomocą skryptu jak w AutoIT).