embe napisał(a):
Doinformuj sie zatem odnośnie androida i jak działa na różnych fonach, akurat w sony jest ok i nie wymaga dłubania jak przy samsungu, podobnie nokia i htc, nawet LG daje rade z tego co wiem, tu kuleje jedynie samsung bo zwyczajnie jest niedopracowany.
Ja iOS nie wybierałem nigdy ponieważ miał spore i ma obecnie drobne upierdliwości, kolejny fon htc z androidem przechodzi przez moje ręce i wymaga wyłącznie wpisania loginu i hasła gmail by działał i dał mi dostęp do wszystkiego co potrzebne bez ograniczania i dłubania.
jakie np. upierdliwości ma iOS? Zawiesił mi się raz przez 3 lata, nawet przy przesiadaniu się na nowy sprzęcik, sam zadbał o przeniesienie dokładnie wszystkiego (poczta, stare SMSy, fotki, programy, ustawienia). Jedyne o czym muszę pamiętać to by go naładować przy niskim stanie baterii.
A co przechodziłem z androidem na samsungu s1 czy wcześniej Soniaczu to możnaby książkę napisać, począwszy do wykrzaczaniu się zawsze i wszędzie (no ale to norma), do działanie aplikacji tak jak chcą (tzn. niektóre działają super, niektóre działają ledwo ledwo, niektóre w ogóle nie działają - no ale to też norma, trzeba się przyzwyczaić). Dla mnie ładowanie systemu otwartego do smartphona to porażka na całej linii.
A już kompletnie dziwię się ludziom którzy muszą mieć androida ("większe możliwości") pracujacych przez 8h dziennie przy PC a potem siedzącym przez kolejne kilka godzin przy drugim PC w domu. Nie wiem co takiego robicie na tych smartphonach, czemu archaiczny i pełen idiotycznych ograniczeń iOS nie jest w stanie podołać i w sumie mnie to nie interesuje