iniside napisał(a):
Z tym sporo wydajniejsze to można polemizować. Bo 660 ti to bezpośredni konkurent wlasnie dla 7950.
W sumie niby tak, też teraz doczytałem trochę testów różnych.
Choć jakbym miał się zakładać to szersza szyna i więcej pamięci sprawi, że wolniej się 'zestarzeje' i im nowszy tytuł tym bardziej się będzie 660ti 'dławić', ale to tylko takie gdybanie i wróżenie z fusów niczym nie podparte i nie musi tak być ;p
Jak bym się miał pakowac w current gena to bym wziął jednak 7950 a jak NV to już 670. Szczególnie przy obecnych cenach 660ti.
Cytuj:
Z resztą sie zgadzam. Kupowanie nowego sprzetu w tej chwili to już tylko hobby, bo absolutnie sie nie opłaca.
Wiem.
No tyle, że ja już 'muszę niestety'.
Stary komp (lapek) ma C2D i 8600 gt i już po prostu jest męczarnia, nawet biorąc pod uwagę, że sporo gram w mniej wymagające tytuły. Nie mówiąc o tym, że się zaczyna psuć...
No, ale kupie porządnego CPU, a grafę z poprzedniej generacji po taniości, która mi starczy do czasu conajmniej następnej generacji. Zastanawiałem się nad CPU też jakiegoś quada z 2 gen do tyłu, ale jednak nie aż tak mi się nie chcę przyszoczędzać i kombinować. Mam nadzieję, że po nowych konsolach - nacisk znowu pójdzie bardziej na GPU niż na CPU jak to teraz często bywa w niektórych tytułach i obecne np. i5 starczą na długo.
Na pewno jednak nie będę wyrzucał ~1300-2000 zł na GPU current gena, który się imo b. szybko 'zestarzeje', a ja do komfortu też nie potrzebuje stałych 60 lub więcej fps.
Edit:
Co do nowych konsol - przy takiej konfguracji przez pierwszy rok - półtora i tak będą oferować wydajność w grach przewyższającą PC. Ze względu na brak overhead właśnie i możliwość optymalizacji. No, ale to standard przy każdej generacji.