Sobtainer napisał(a):
Spróbuj, zobaczysz. Atherius który ogarnia temat mi odradzał, nie posłuchałem go i na szczęście znalazłem kupca na Lumie 830. Od sprzedaży mam G4 i jestem zachwycony tak samo jak za czasów posiadania Nexusa 5.
Pamiętaj o tym, że aplikacji pod Windowsa jest bardzo mało i działają tak, że pożal się boże. Chociażby brak autenticatorów do kont (google, battle net) aplikacji do kont bankowych (ipko) apki do komórki (plus online), tapatalk to jakieś nieporozumienie, brak aqua mail który jest najlepszą apką do kont mailowych, brak steama mobile, youtube które działa pod jakąś z dupy przeglądarką.... no naprawdę jest tego dużo.
LOL
https://www.microsoft.com/pl-pl/store/a ... zdncrfhx4bDo google nie wiem czy są, bo nie uzywam, ale google właśnie zmieniło swoją politykę względem WP, więc będą w najbliższym czasie.
Steam mobile? Boże, ktoś z tego korzysta? Na WP na pewno jest bezproblemowy czat z Steama.
Youtube? Ten z przeglądarki niszczy apkę od YT na Androida XD. Brak reklam, można wygasić ekran (jak słuchasz muzyki) etc. Brakuje/szwankuje tylko granie z playlisty.
Aplikacji jest owszem, mało, ale jednocześnie wszystkie podstawowe aplikacje są dostępne. Po co ci tony ścierwa jak na Andka? Brakuje Snapchata w sumie, tylko tyle.
Jeśli chodzi same działanie systemu i wygodę użytkowania to nawet nie ma co dyskutować. Estetyką Lumie też niszczą 90% Androidów.
Windows Phone to świetne telefony, a ich jedynym minusem jest popularność.