Jakiś czas temu przewinął się tutaj temat o dongle'ach podłączanych do TV przez HDMI (firmy MEASY). Dzisiaj dostałem paczkę z quadem (model U4B) ściągniętym na zamówienie (nie ma ich jeszcze w Polsce w sprzedaży). Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne - dobrej jakości wykonanie, małe i estetyczne. Zero problemów z aktywacją - wpinasz do TV, przestawiasz kanał na EXT HDMI, ustawić w urządzeniu rozdzielczość i odświeżanie i pyk, chodzi. Właściwie taki dongle to zamienia TV w tableta na androidzie. Od razu jest pełen dostęp do wszystkich aplikacji z Play Store (Google). Urządzenie ładuje się przez dołączony kabelek USB (można wpiąć do wolnego portu USB w TV lub przez przejściówkę do gniazdka). Wifi chwyta automatycznie (ma wbudowaną obsługę 5GHz i w tym trybie chodzi najlepiej - streaming HD, choć i w 2.4 też nie jest źle). Do urządzenia można podpiąć przez USB dowolny dysk zewnętrzny lub pendrive (czyta format NTSF). Jak pobawię się więcej to coś jeszcze skrobnę - generalnie fajna rzecz
Acha, ponieważ moje zamówienie mogło być zrealizowane wyłącznie powyżej pewnej kwoty toteż musiałem zamówić coś jeszcze - wybór padł na zestaw dongle'a U2C wraz z klawiaturką (model dwu-rdzeniowy z kamerką, mikrofonem i obsługą bluetooth).
Gdyby ktoś był chętny to U2C w zestawie z klawiaturką mam na sprzedaż (link do zestawu z hurtowni:
http://www.hurt.com.pl/smart-android-tv-box-measy-u2c-klawiatura-2w1-art-ak-66,p11637.html ). Cena w hurtowni 346 - ja mogę sprzedać za 280, w razie czego PM.