Skusiłem się na tego Asusa..
... odpaliłem pierwszy tytuł z 3d vision i muszę przyznać że efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania o_O
Padło na Batman Arkham City bo dostałem kluczyk jako bonus do dysku ssd, ale akurat też jest oznaczony jako jeden z niewielu (~30) tytułów jako 3d vision ready. Szczerze polecam, od kilku godzin siedzę przy tym a żuchwa dalej na podłodze, mimo że już niejeden film w imaxie widziałem (CC 3d też, ale to kupa kup). Tego się po prostu nie da opisać, plener płynnie przechodzi w głębię, kamera w stawkach może łapać ostrość na różne plany, jeszcze do tego światło... (niestety screenshoty 3d nie łapią światła :<).
Jedyny mankament jest taki że jak za dużo przywali się efektów w ustawieniach, np. przy włączonym DX 11, video nie przeskakuje klatek a spowalnia, co trochę denerwuje. Po prostu trzeba dobrać ustawienia do co najmniej 30 fps (na oko).
Tak czy siak, 3D miało być tym *czymś* co przekona mnie do zmiany platformy i na razie się nie zawiodłem. Zaopatrzę się jeszcze w kilka filmów 3D i zobaczę jak to hula
Btw, tytułów które są oczko niżej od 3d vision ready (Excellent) jest już w setki.