Sobtainer napisał(a):
Zasięg można sprawdzić w punkcie.
Czyli co, kupuje playonline na 30 dni,
http://www.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.htmlAle tu jest jakaś akcja, że trzeba doładowywać konto co miesiąc. Czy można to olać i doładować tylko raz?
Dobra, nie ma zasięgu w Złocieńcu, ale i tak się przejdę i zobaczę dokładnie.
Nie patrz na mapkę, bo aktualizują ją raz na 200 lat. Zasięg momentami jest silniejszy na zadupiach niż w erze. Teraz jadąc pociągiem z Gdańska do Krakowa przez większość trasy jest zasięg Play 3G.
Mam playonline na kartę, mam w play telefony i intensywnie korzystam z sieci - czasami nawet poflejmuję tutaj z trasy. Pożycz modem, kup starter za 20zł i sprawdź. Ewentualnie umowa testowa na 7 dni w punkcie play żebyś mógł sprawdzić zasięg jeśli nikt nie może Ci modemu 3G pożyczyć. należy jeno pamiętać, że ten tani internet mobilny w playonline działa tylko na nadajnikach 3G Play. Jeśli jest sygnał tylko GPRS/EDGE to jest to już roaming plusa i tam playonline działać nie będzie.
Warto też pamiętać, że różne modemy mają różne zasięgi. Dla przykładu stary hujwej 160 działa lepiej niż jego następca 169 na skrajach zasięgu. Do modemów można też na allegro za 30 dychy dorwać antenki, które znacząco wzmacniają sygnał.
160 kiedyś dawali w promocji w playu za 130zł i dlatego ten model można dość tanio wyrwać na aukcjach, a poza problemami z wykrywaniem urządzenia (co jest irytujące gdy trzeba 2-3 razy wkładać i wyciągać z usb zanim wykryje) jest chyba najlepszym modemem w cenie do 400zł.
h3h3 moje szczęście... chciałem sprawdzić ceny na allegro i na orange... oba serwisy mają maintenace lolz