tczewiak napisał(a):
Nie używałem i4, ale i3GS zawieszałem kilka razy dziennie pisząc na niego soft. Motorola Milestone nigdy nie zawiodła, a HTC Derire HD 2 razy. Ptrzę od strony programisty i użytkownika - serio - MM to dla mnie rewelacyjny telefon. Nie zamieniłbym na nic innego obecnie. DHD miałem kilkua sztuk, iP tylko używałem od zleceniodawcy.
Cóż, nie znam się, gdyż jestem jedynie grafikiem i od tej strony mam kontakt z aplikacjami - widziałam ich już jednak trochę na różnych etapach dewelopowania i nigdy nie przyszłoby mi do głowy oceniać stabilność systemu po tym, jak się zachowuje na nim nieskończony program. Nie wiem, może Ty jesteś naprawdę dobrym programistą, ale większość zwiech systemu w takich wypadkach jest spowodowana błędem aplikacji i na Androidzie widziałam ich wystarczająco wiele, by nie wyciągać z tego żadnych konkretnych wniosków.
W ogóle, jeśli chodzi o deweloperkę, to iOS ma tę przewagę, że program na niego robi się raz, a porządnie. Na Androida trzeba rąbać X wersji, i tak nie obłoży się całego rynku, a na połowie sprzętu aplikacja i tak nie będzie działała tak jak trzeba.
Dobrze życzę Androidowi, bo na konkurencji zyskujemy wszyscy. Ale myślę, że póki co nie można jeszcze powiedzieć, że jest 'lepszy' od iOSa. Ot, dwa różne systemy i dwie różne filozofie. Każdy z nich ma lepsze i gorsze strony - Android to większa swoboda, ale jakość IMHO cały czas jest domeną iOSa.