Doradźcie jakiś monitor do postawienia na biurko bo mi się znudziło granie na stacjonarce podpiętej do tv 40 calowego, szczególnie, że niedługo zmieniamy na 65 cali plazmę... i sobie tego nie wyobrażam.
Cena: do 1000zł
Wielkość: 23-27 cala (nie mam pojęcia co będzie wygodniejsze/wystarczające, ale więcej niż 27 to już kompletnie nie ma imo sensu)
Przeznaczenie: mmo+może trochę konsoli kiedy tv jest okupowany
Matryca: IPS (chyba najlepsze na moje potrzeby)
Dodatkowe cechy: dodatkowy port HDMI (konsola), jakieś USB, ładny design, bezawaryjność przez parę lat, ekran wolałbym matowy, równo podświetlony, nie smużący etc.
Fajny ten LG co embe zachwalał, ale jakoś mam niedobre skojarzenia z tą firmą. Zanim zrezygnowałem z monitora na rzecz telewizora, miałem dwa BENQ pod rząd i byłem zadowolony, ale pamiętam, że były strasznie plastikowe i świecące. Na stacjonarce na dobrą sprawę tylko i wyłącznie gram i to głównie w mmo (czasem się mi zdarzy jakieś RTS, RPG czy FPS jeśli przykuje moją uwagę). Gdybym podpinał do monitora PS3 to pewnie jakieś mordobicia, fify, wyścigi, zręcznościówki... Obiektywnie patrząc gram też coraz mniej, bo mi się po prostu już nie chce
Z tego powodu nie potrzebuję jakiegoś kosmicznego monitora dla gracza i zadowolę się jakimś dobrym średniakiem. Z góry dzięki.