Ok, napiszę Wam coś
Wczoraj zainstalowałem 7/x64. Można ją pobrać z oficjalnej strony Microsoftu. Dostajemy ładnie linka do ISO + Key działający XXX czasu. Do marca 2010 mamy oryginalny system, po tym okresie co 2h restart komputera.
Co do systemu. Baaardzo szybki, bardzo ładny, bardzo stabilny. Siedzę od rana dzisiaj przy nim, przeinstalowałem wszystko co używam, wszystko działa bez zarzutu, mogę śmiało powiedzieć, że nawet szybciej.
Testy multimedialne o ~3% większe (3d marki). Sisoft Sandra to samo, wszystko to samo co na XP/Vista. Pragnę zauważyć tylko, że system chodzi o niebo szybciej od Visty.
W szczegółach Wam nie będę opisywał wszystkiego, macie na benchmark.pl fajna recenzję. Ale dużo ułatwień i dużo sprawniejszy od Visty. Nawet działa bez zarzutu X-Fi Titanium
podłączony przez spdif optyk, co w Viście było i jest problemem. Tutaj kompletnie nie napotkałem żadnego.
Jedyne czego nie napisali na benchmark.pl to to, że WMP ma teraz obsługę Dolby Digital Live, bez instalowania kompletnie niczego. Rewelacja.
Bez zająknięcia kupie, aczkolwiek żywię nadzieje, że Microsoft udostępni za mniejszą dopłata upgrade z Visty do 7.
Polecam, instalacja trwa ~15 minut.
P.S
PL wersja dostępna za opcją windows update.