Pomyślałem sobie że fajnie byłoby ponagrywać sobie filmiki z gierek. Ot tak żeby kumple mogli się poslinić
Jak pomyślałem tak zrobiłem. Ściągnąłem sobie Fraps'a jako jeden z bardziej popularnych programów...
Poszukałem na naszym forum czy ktoś już może miał takie 'widzimisie" i znalazłem jeden topic pod forum WoW'a, niestety nie dokładnie traktujący o moim problemie. Ale mniejsza z tym! Zacząłem dzisiaj nagrywać krótkie sentencje avi przy pomocy Frapsa (Darmowa wersja ma tylko 60sec)! No i nie podoba mi się
Tutaj mam prośbe do was, jako lepiej poinformowanych w temacie. Czy są programy które nagrywają sentencje video z lepszą kompresją niż Fraps? Chodzi mi o to że 60sec filmiku AVI waży jakieś 80MB. Najlepszy byłby program który nagrywa w rozszerzeniu WMV lub MOV z dobrą kompresją. Nie bardzo chce mi się kombinować z rekomresją pod np: Virtual Dub'em. Wolałbym soft który nagra mi od razu filmik z gry przy średniej jakości i normalnej wadze pliku. Znalazłem kilka trailerów na HDD, niektóre ważą 12MB przy długości prawie 2min (pliki MOV)!
Ponoć Fraps korzysta z wszystkich kodeków które są zainstalowane w systemie. Niestety nie widze tej opcji w programie. Mam zainstalowany cały pakiet kodeków do Virtual Duba i dodatkowo bodajże Gordiana...
Czy da się coś takiego zrobić i przy pomocy jakiego programu?
Drugie pytanie: Czy firmy developerskie tworzące gry również korzystają z takiego softu? Czy może używają bardziej wyrafinowanych sposobów? To takie pytanie ze zdrożnej ciekawości
Pozdrawiam...