Tor-Bled-Nam napisał(a):
Przeciez tu nie chodzi o doradzanie tylko zorganizowana akcje majaca na celu poprawic wizerunek firmy i docelowo zwiekszyc sprzedaz.
Tak, ma to na celu poprawienia wizerunku firmy (ktory imho jest i tak juz calkiem niezly) ale wlasnie poprzez doradzanie jak to ujales. Powtarzam, czesto pojawiaja sie tematy w stylu 'co wybrac' czy 'cos mi nie dziala'. I w tym momencie moze sie przydac czlowiek zwiazany z dana firma. W pierwszym wypadku moze polecic cos z gamy produktow a w drugim poradzic jak rozwiazac dany problem.
Tak, docelowo ma to byc prowadzone na kilku popularnych forach, to chyba oczywiste. Mam nadzieje ze przy sporej dozie wyczucia i subtelnosci bedzie to do przelkniecia dla uzytkownikow. Mam ambicje nie podchodzic do tego na zasadzie promocji z automatu i wspomnianych przez swenga klapkach na oczach, tylko na zasadzie przegladania forow i wypowiadania sie tylko tam gdzie ma to sens i bez wpadania w fanboizm
Zreszta, to i tak nie moj pomysl, ja mam przedstawic raport z polskich for internetowych i szanse na powodzenie wprowadzenia takiego pomyslu.
A slowa reklama nie uzywalem nie dlatego bo tak kazali spece od marketingu (tym bardziej ze to wlasnie ja zajmuje sie m.in. marketingiem w pewnym stopniu
) tylko dlatego ze od poczatku nadawales mu negatywny wydzwiek kojarzacy sie ze spamowaniem i flashowymi bannerami na cala strone
pozdrawiam