Sobtainer napisał(a):
Frapsik jest spoko, na dobrym procku nagrywa do 2048 resolution z dzwiękiem i nigdy nie ma problemów. Co do Game Cama. Mam rozumiec, że on wrzuca filmy na youtube od razu? dobrze zrozumiałem?
Nie - robie to "recznie".
Z frapsem miałem problemy - w niektórych grach wyrzucał mase artefaktów albo na video wypadały krótkie (dosłownie jednosekundowe) "problemy z synchronizacja obrazu".
Testowałem to tylko na wersji trialowej, może pełna jest lepsza ale te próby nie nastroiły mnie optymistycznie do wydania na niego 40$.
A GameCam juz miałem (zreszta, co jakiś czas pojawia sie full wersja z różnymi pisemkami) i sprawował sie rewelacyjnie. Poki nie sprobowałem wrzucać tych jego filmików na youtube.
Wygląda na to, że po prostu ten kodek którego używa moja wersja Gamecam'a nie zgrywa sie do końca z playerem z youtube.
Testuje jeszcze czy podobny problem będzie jeśli zgram to nie w avi tylko wmv - objętość pliku praktycznie taka sama.
Bankowo nie jest to problem samego uploadowania bo zrzuciłem pliczek (wrzucony w domu na youtube) na kompa w pracy i odtworzyłem - chodził bez problemu. Ale w pracy, tak samo jak w domu, przy odtwarzaniu bezposrednio z youtube pada synchro obrazu z dzwiekiem.
I, kwa, trza to testowac na sporych plikach bo na malych tego nie widać.