Beast napisał(a):
Hej,
Tak jak wspomnialem w temacie poszukuje obecnie modelu TV LCD lub plasma 40'' do 47'', jak zwykle kierujac sie racjonalnym stosunkiem cena / parametry / wydajnosc.
Z zadan jakie bede stawial TV moge wymienic:
1. Aster city bez kanalow HD (mysle nad N'ka)
2. Divx'y wyswietlane z komputera za pomoca HDMI.
3. Playstation 3 + filmy BluRay (nizszy priorytet)
Poniewaz wiem, ze na naszym forum sa osoby zainteresowane tym tematem moze ktos bedzie w stanie dopomoc przy wyborze?
Pozdrawiam,
Beast
Hej,
no więc tak. Ostatnio interesowałem się przed kupnem tym tematem trochę i mogę co nieco skrobnąć.
Full HD a HD ready to zagadkowe pytanie. Full HD przydaje się w momencie, kiedy masz TV max 37 cali. HD Ready, bierze się wyżej. Dlaczego? ponieważ Full HD teoretycznie powinno być w TV którego oglądamy z odległości max 3m. Powyżej 3m nie zauważysz różnicy a jakość i tak będzie zajebista.
Co do telewizji kablowej i jakości sygnału. Od razu Ci mówię, że z analogowej TV będzie porażka kompletna, obraz będzie z kropkami i będzie fatalnej jakości. Jak podłączysz cyfrową to będzie lepiej ale nie na każdym programie. Ale jak podłączysz dekoder z TV HD, to Ci oczy wyjdą
i nie będziesz chciał przełączać z programów HD na DTV.
Co do divxów wyświetlanych za pomocą HDMI. Tutaj nie ma kompletnie żadnego problemu. HDMI to złącze cyfrowe które wszystko robi za Ciebie, szkoda tylko że z PC na TV nie można przesyłać przez HDMI dzwięku, chociaż pewno przejściówki jakieś są.
PS3 w jakości HD zrobi na Tobie na 100% wrażenie. Filmy z Blueraya to już w ogóle pozamiatają. Niestety, stacjonarne odtwarzacze są jeszcze zajebiaszczo drogie i pozostaje komputer z możliwością odtwarzania takich rzeczy.
Jeżeli masz pytania jakieś, służe pomocą. 2 tygodnie podłączałem swój TV z kinem domowym
a przeczytałem tony informacji na necie.
hdtv.com.pl - tu masz portal o wszystkim, ale o odpowiedziach możesz zapomnieć, bo tam po prostu wszystko jest w opcji search.
Aha. Ja mam Samsunga ---
http://www.samsung.com/pl/consumer/deta ... A551P2RXXC
Polecam Ci Samsunga, ponieważ mam od 6 lat ich monitory i telewizory i nigdy nie miałem żadnych problemów. Poza tym, wiele osób polecało ten model i zdecydowałem się właśnie na niego. Powyżej 37 cali również są. Podłączenie kompa przez wybór hdmi 1-3 nie robi wrażenia na nim, do tego mam podłączony dekoder hd i hdmi z PC. Obraz w pełni konfigurowalny z zajebistą jakością, zwłaszcza na kanałach HD. I najlepsza opcja jaka jest możliwa, to CZERŃ HDMI. Zmienia pole czarne na naprawdę maksymalnie nasycony kolor czarny.