Mam lekki problem z kompem.
Co jakis czas (najczęściej przy oglądaniu filmów ale nie tak "pasywnie" tylko wtedy jak np. pauzuję, przechodzę z full screena na okno etc) zwisa mi kompik wywalajać smieci na ekranie.
Wymyśliłem sobie, że to musi byc wina karty - mam w tej chwili GF 9800 GX2 która paskudnie się grzeje (>100 stopni w mojej obudowie, śledzia nie można dotknąć bo można by nim spawać).
Nie mam zdrowia wymieniać całej obudowy albo dokładać 10 kolejnych wentylatór więc pomyślałem, że kupie nową kartę a starą zepchnę na szrocie.
Interesuje mnie jakiś mocny model ale w miarę bezproblemowy (tzn nie taki "wynalazek" jak ta GX2, która chodzi szybko jeśli gra ma wsparcie dla tego typu kart).
Pod Viste64.
Koniecznie JAK NAJMNIEJ GRZEJĄCY SIĘ.
Jeśli chodzi o cenę to coś z przedziału 700-1500 zł NETTO by było ok (ale nie zależy mi na tym żeby dużo wydać tylko po to, żeby onanizować się tym - jeśli róznica miedzy kartą za np. 900zł a 1300zł by wynosiła 10% to wziąłbym tą tańszą).
Możecie coś polecić? Najlepiej jakby ta rada była na podstawie własnych doświadczeń a nie testów z "niezależnych źródeł w necie"