Loki napisał(a):
hm, obstawialbym ze to mobo.
W takich sytuacjach to trzebaby zrobic wszystko. Reg cleany, mem test, super pi, orthos.
Kreciles to to ?
w ogole od kiedy os stoi ?
zapisales gdzies co pokazywaly Blue screeny ?
Nie kręciłem choć płytę niby mam od tego (Striker II) - wszystko tam stoi na defaulcie.
System instalowany... z rok temu.
Pamiętam, że w tym samym czasie stawiałem druga Viste64 na laptopie i tam śmiga absolutnie bezproblemowo (ale to firmowa maszyna).
Blue screenów praktycznie nie ma - jest tylko jeden i ten sam objaw:
zwisy sugerujące przegrzewanie się karty grafiki (faktycznie - dotknięcie śledzia od grafy powoduje oparzenia 3go stopnia).
Tyle, że one sie NIGDY nie zdażaja w grach (typu DFO) a praktycznie tylko podczas oglądania filmów. Zmieniałem sterowniki karty, kodeki divx'a - nic nie pomagało i finalnie sie z tym pogodziłem.
Tyle, że najwyraźniej te 2-3 zwisy dziennie (lubie seriale ^^) najwyraźniej zaczęly powodować problem z samym podnoszeniem się systemu (chyba że to zbieg okoliczoności).
To czego w tej chwili szukam to sposobu na sensowne "czyszczenie" systemu po takich opracjach.
Jeśli go nie znajdę - odinstaluję Vistę i zainstaluje XP ale wolałbym tego unikąć bo ja STRASZNIE nie lubie reinstalować systemu