Mendol napisał(a):
tak na dobra sprawe musialbys poczytac testy.
w dfo roznica pomiedzy
[email protected] a
[email protected] to parenascie/dziesiat klatek.
prawda, ale na prawde widzisz roznice miedzy 100 a 140fps? i czy za te 40 dodatkowych klatek zaplacilbys 1.5k? Bardzo duze roznice sa tez m.in. w gta iv, ale po wykreceniu c2d na 4ghz gra jest tak plynna, ze gra sie praktycznie bezstresowo, wiec why bother.
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Mnie na PC interesuje gaming w DX11 z jego nowymi elementami i to jest dla mnie przyszlosc, o ktorej pisalem. A na takim sprzecie jak Twoj i tej rozdzialnce mozesz co najwyzej zobaczyc pokaz slajdow w Metro 2033 w DX11. Niedlugo sie pojawi Crysis i jego nowy engine, ktory bedzie sprzedawany do innych produkcji. Do tego nowe karty graficzne, chocby Radeony z serii 5XXX. Zeby rozwinac swoj potencjal potrzebuja czego mocnego, o czy sie przekonalem po przesiadce z c2d na i5.
pierdolisz.
co ci da to dx11? dwa zdzbla trawy wiecej, bardziej lifelike flage powiewajaca na wietrze i rozpryski wody? bo to wszystko co mial dirt2, reklamowany jako the next step w grach, ba, ati uzylo nawet tej gry do promowania swoich nowych kart, co bylo conajmniej smieszne. dwa, ile gier dzisiaj obsluguje teselacje?
a jeszcze zeby ci dojebac w kwestii crysisa, to szukaj wywiadu z devsami - mimo wiekszej ilosci wodotryskow calosc bedzie chodzic szybciej niz jedynka.
tak na prawde dzisiaj gry ciagle pisze sie na directx 9, ba, JEST TYLKO JEDNA GRA ktora w calosci opiera sie o dx10 (shattered horizon), w wiekszosci jest to dziewietka z jakimis tam elementami z dx10. zanim wyjdzie cokolwiek w pelni zrobione na dx11 minie jeszcze rok, jak nie wiecej, a wtedy sprzet za ktory dzisiaj zaplaciles 4k ja kupie na allegro za mniej niz 2, a przez ten czas zadnej roznicy w grach i tak nie odczuje.
kthxbai