mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 3 kwi 2010, 14:53 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
hm ale to jest rozwiazanie dla usera?

To jest rozwiazanie dla Exchange obejmujace calosc lub czesc organizacji (w zaleznosci od potrzeb). I wcale niedrogie. Ale prawde mowiac w malych i srednich firmach w zupelnosci wystarczy podniesc gorny limit skrzynki rejestrem i zastosowac normalne narzedzia archiwizacyjne :)

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 3 kwi 2010, 14:53 
Cytuj  
Jakoś nie mogę zatrybić tego pojęcia Exchange.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31382
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 3 kwi 2010, 14:56 
Cytuj  
nie no duzo rzeczy mozna, ale niestety nie zawsze :)
dlatego w jednej instytucji czesc osob pracuje na exchange'u, czesc (ta ze skrzynkami powyzej 5gb) przemigrowala sie na zimbre. i podobno jest im dobrze :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 3 kwi 2010, 14:56 
Cytuj  
Sobtainer napisał(a):
Jakoś nie mogę zatrybić tego pojęcia Exchange.

MS Exchange Serwer jest serwerem wymiany i przechowywania informacji w organizacji obslugiwanej przez Active Directory. Przy podlaczeniu do serwera Exchange Outlook staje sie nie tyle klientem, co terminalem wyswietlajacym zawartosc udostepnionej informacji na serwerze ;)

Wiaze sie to z tym, ze mozesz miec np. 2 notebooki z Outlokami plus komorke z Symbianem plus palmtopa z Windows Mobile, i w kazdym z tych srodowisk bedziesz mial dokladnie ta sama zawartosc. Ktora to zawartosc jest przechowywana server-side, a nie, jak to zwykle bywa client-side.

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 3 kwi 2010, 15:10 
Cytuj  
Mnie podnieca tylko BES Blackberrego w połączeniu z Exchange. :( Bo BIS to tylko mailik praktycznie. :(

Ta, z tymi skrzynkami to jest fail w Exchange.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 1 paź 2010, 08:31 
Cytuj  
Chłopy, jak założyć hasło na Microsoft Outlook 2007? bo normalnie nie widzę tego nigdzie, a mi się wpierd*&^% na skrzynkę w robocie.

EDIT:
Mam.

http://office.microsoft.com/pl-pl/outlo ... 5.aspx#BM5

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:36 
Cytuj  
Kurdę, ostatnio mam problem ze swoim Outlook Live Mail. Zrobiłem sobie IMAP, skrzynkę mam na home.pl

Od czasu do czasu wyskakuje mi taki komunikat:

Obrazek

Na dole jest dopiska, że może mi brakować pamięci. WTF? reinstall skrzynki zrobiłem, nie pomogło.


Ostatnio edytowano 16 wrz 2014, 14:42 przez Sobtainer, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 31561
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:39 
Cytuj  
prywatny mail?

wyjeb Live Mail
Problem solved.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:43 
Cytuj  
Nie chcę wywalać Live Mail bo przyzwyczaiłem się do niego, już tyle lat na tym jadę.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1313
Dołączył(a): 5.05.2008
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:48 
Cytuj  
Sprawdź ile zajmuje na dysku plik z pocztą.


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 31561
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:48 
Cytuj  
To weź go zmien chociaż na officowego outlooka.

live to największe gowno z jakim miałem do czynienia.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 14:56 
Cytuj  
Nie bo trzeba kupić, kosztuje 500PLN wersja z Outlookiem.

EDIT:
Chociaż czytam teraz, ze ta wersja Office'a 365 jest dość tania i wychodzi 15PLN miesięcznie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 15:23 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
live to największe gowno z jakim miałem do czynienia.

Co ty pieprzysz? Używam na co dzień w domu i w firmie do prywatnej poczty i od wersji 2012 mocno daje radę.

Sob, sprawdź czy nie masz za długiego idle time w kliencie. Klient zbyt długo czeka, serwer myśli, że dostał timeouta i rozłącza.
Ewentualnie masz jakieś dziury w transmisji. Pingnij tak z pół godziny serwer (ping -t) i zobacz, czy czegoś nie gubisz.

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 15:25 
Cytuj  
Właśnie przeczytałem o tym po wpisaniu tego błędu, zmieniłem na 5 minut, zobaczymy teraz. Miałem na 1 minutę.

http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 183fea7963

Dziur nie mam, ostatnio zmieniałem router na modem + router i jest bajecznie.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 15:26 
Cytuj  
5 minut to dłużej niż minuta. Pytanie, jak długo serwer czeka na timeouta. Z drugiej strony może być problem z rozłączaniem po stronie klienta, wtedy wydłużenie oczekiwania pomoże :)

X.

PS. Dziury mogą być po stronie serwera.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 12796
Dołączył(a): 17.08.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 15:31 
Cytuj  
Myślisz, że home.pl będzie miał dziury?

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 15:34 
Cytuj  
Niekiedy się zdarzają. W homecloud też (mam tam vpsa i mi niekiedy wywala konsolę [zalogowaną nonstop]).

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 31561
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 16:41 
Cytuj  
Uzywalem Live w pracy i potrafil sie wykrzaczyc przy większych mailach, wiec nie dziw sie, ze mnie wkurzal.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10590
Dołączył(a): 26.02.2002
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 16:57 
Cytuj  
Nic takiego nigdy mnie nie spotkało, a używam go od wielu lat na codzien :roll:

X.


_________________
Zasady postowania

***
Avatar użytkownika

Posty: 31561
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 16 wrz 2014, 17:05 
Cytuj  
Mozliwe, ze to byla wina jednego usera, ktory wpierdalal doslownie wszystko w maile, dlugie w cholere, zajebane zalacznikami. Naprawde szczegolny przypadek. I ten Live nie dawal rady.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.