Havok napisał(a):
Ps. jest możliwość zrobienia na g13 makra, które np. wciska przycisk "a" po czym zmienia profil (chodzi o te m1, m2, m3)?
ofc mozna.
Co do grzybka to nie nadaje sie on do arcade gierked 2d we flashu (hardest game ever na tym nie przejdziesz). Nie klikniesz Lewo-prawo-lewo-prawo w pol sekundy bo musisz tym mechanicznie machnac.
Ale do sterowania postacia w fps/tpp nadaje sie - nie trzeba wychylac galki do konca zeby "zaskoczylo", potem sie wyrabia wyczucie i ruch jest minimalny. To akurat najtrudniejsza w przesiadce - trzymajac dlon pod katem czesto zamiast biec prosto skrecalem. Jakies 3 dni i sie przyzwyczailem.
W kazdym razie dalo rade w darkfallu, tez w melee (i nie bylo juz wlasnie strafowania w jedna strona przy skoku i zmianie bara/spella).
Same klawisze z zalozenia musza byc lepsze, skoro sa wyprofilowane pod spoczywajaca dłon - chodzi o to zeby wcisnac wszystko bez poruszania nadgarstkiem.
Dlatego poleca te pady ktore sa pod reke zaprojketowane + dpad/grzybek jak belkin, g13 i jeszcze jeden byl. To okragle plaskie nie da tego samego komfortu.
PS. pogralem w tego rifta bez g13, nie mialem ochoty klawiszy ustawiac wiedzac ze mam tylko 2h czasu na gre i strasznie mnie irytowalo trzymanie reki na wsadzie non stop i glupia gimnastyka gdy mialem wiecej niz 6 skilli ;] Nie ma juz dla mnie powrotu do klawiatury.