zaboleq napisał(a):
Pytanie o caldari do PvP
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
:
W sumie kiedys nie wiedzac czemu (zapewne pod Misje) zaczalem skillowac missile (aktualnie lvl 5) i skillować w kierunku BS (obecnie wsiadlem w Drake w ficie T2).Ale cos mi sie przypomnialo ze missile to chyba niezbyt dobry wybur na PvP?? Moglby mnie ktos naprowadzic czy jednak zostac przy missile czy isc w gunnery lbardziej?? Czy missile zupełnie się do PvP nie nadają??
Missile maja w tej chwili niewielka pozytecznosc w pvp z powodu opoznionego dmg. Insta dmg sie lepiej sprawdzam w medium, large gangach i flotach. Jednak missile ciagle maja sens w small potyczkach. Szkoda, ze caldari nie majua statkow nadajacych sie do niewielkich starc
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
. Ich statki to powolne i dlugo alignujace cegly. Wiem co mowie
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
. Wielka zaleta missile jest to, ze olewamy transversal i inne takie pierdoly. Cerb na amlach moze siac spustoszenie wsrod tacklerow, chyba, ze cel zdayz zareagowac i uciec (malo prawdopodobne). Ale do tego musi myslec i nie walic po primary z statkami lr. Gunny wydaje sie byc bardziej optymalne, caldari maja kilka swietnych gun boatow, niestety malo popularnych. Ich zaleta jest kosmiczny zasieg, pozwalajacy uzywac medium range ammo tam gdzie inni uzywaja t2 long range i dzieki temu przebijac statki innych ras dpsem czy trackingiem/
Ogolnie missile nie nadaja sie zawsze i tak czy siak bedziesz musial wyskilowac gunny. A w tych momentach co sie przydadza najpewniej beda od Ciebie wymagaly wlasnej inicjatywy i doswiadczenia.