od ok 2 tygodni latam heliosem z probe launcherem na cloaku plus wszystkie probes i szukam roznych ukrytych lokacji.
Znalazlem jak do tej pory:
* 2x ultra rare belts - triclinic bistot, monoclinic bistot - mozna kopac do konca swiata, roidy odnawiaja sie o ile zostawicie zawsze cos z kazdego
wartosc jednego ok 10b. Spawny sa cruzowe, wystarczy caracal albo vexor. Spawny pojawiaja sie dopiero wtedy kiedy zaczynacie kopac i od razu (wylacznie) atakuja kopaczy. Kopalismy niewiele - klopot z wozeniem jest, jesli macie stacje (lub POS) daleko od belta
* 7x hidden plex , chyba 10/10 , nie ma zadnego info , ciezkie sa na 1 szym gejcie ok 20 BS i ok 10 sentries - trzeba wybrac sie w wiekszych grupach. Jeden zostal zrobiony ale zadnych wybitnych rare items nie bylo
(
* 1x archelogy encounter, nie moglem otworzyc zadnych kontenerow pomimo, ze mam lvl3 hacking i lvl3 archeology razem z codebreaker I i analyzer I, jak podlecialem 2 raz - encountera juz nie bylo - nie wiem czy ktos tam byl czy po prostu znikaja ...jak zostana odkryte
* 5x unknown - ciezko jes namierzyc , w jednym systemie meczylem sie chyba z 6 godzin i nic...a latalem po wszystkich moonsach i ustawialem sondy 4u, rozne - gravi, magnet, ladar i radar i nic. Raz nawet mialem info ze jestem 2000m od beaconu, ale nadal nie moglem namierzyc - lvl4 astro, pozostale poboczne na lvl3...
Wydaje mi sie, ze jak ktos jest w systemie to wystepuja jakies zaklocenia. Ja scanowalem akurat tam gdzie staly POSy. Druga sugestia, moze trzeba robic pomiar w kilka osob jednoczesnie - zwieksza sie wtedy dokladnosc pomiaru
** ukrytych lokacji jest min jedna w kazdym systemie 0.0, chociaz po uruchomieniu multi nie nie mialem (kilkukrotnym) w paru systemach, wiec nie wiadomo jak to jest z ta informacja podana przez CCP.
Statystyki z eve forum:
# Gravimetric -> Hidden Asteroid Belts
# Magnetrometric -> Profession Sites, mostly mixed ones Like ArcSal = Archeology & Salvaging for example.
# LADAR -> Complexes
# RADAR -> Profession Sites, mostly only of one single Profession Type
chcialbym wymienic sie wiedza jesli ktos cos znalazl w takich deadspace.