Sou napisał(a):
Ale w EVE nie ma epickich modulow do statkow:D
Znaczy sa moduly drogie bardzo ale nikt ich na pvp nie zaklada i nie musi zakladac. Mozna w nich latac bezpiecznie na pve bo swiat jest olbrzymi. Na swoim terytrorium oddalonym godzine drogi od granicy nikt ci nic nie zrobi bo po drodze jeszcze musialby minac 500 twoich kumpli; ] Wiec zakladasz taki modul i bijesz npcow;)
Inna sprawa jest taka ze zwykly modul da ci 17% resista np a ten ktory jest wart 200x wiecej da ci 22%
Roznica taka ze prawie zadna jak dodasz do niej skille postaci i skill gracza. Nie mowie juz o tym ze wiekszosc walk jest grupowa i jeszcze bardziej sie te 3% roznicy gubio
Tak wiec podsumowujac w EVE mozesz latac smialo na pvp w dostepnych wszedzie modulach. Standardowo ( dobrze!) wyfitowany moj statek kosztuje mnie 150m co niby jest prawie rowne cenie kodu na 1 miech gry ale taka kase da sie zarobic w 1 dzien po takim czasie gry.
Wiec full loot moze byc ale dobry sprzet do pvp nie powinien kosztowac wiecej niz 1-2 dni zbierania kasy. Oczywiscie przy podobnej czestotliwosci tracenia go czyli raz na "jakis" czas a nie 5 zgonow dziennie;d
Noi widać, że nie przeczytałes dokładnie moich wcześniejszych wypowiedzi.
Tu nie chodzi oto, żeby zarąbać komuś broń którą nosi, wystarczy loot back packa i tyle - czyli to co jest w EvE
Zauważ jedno, że jesli chodzi o bitwy to masz rację w EvE rzeczywiście te factions item-y zastawia się na PvE - gdzie nikt cie nie moze tknąć (aczkowlwiek jak pokazuje życie to hmmm w EvE akurat nawet w high secu nie można czuc się bezpiecznie
). Inna sprawa ma się kiedy lecisz np. z towarem a punktu a do b - a jak jest to przez low sec to już w ogóle
Wtedy traci się i kilka miliardów - a mimo to ludzie nadal grają
(żeby nie było że jestem jakimś doświadczonym graczem w EvE to po prostu słyszałem parę relacji z takich "wypadków" przy pracy).