konrador napisał(a):
Nie jestem księgowym FunComu, więc nie wiem jaki scenariusz zakładali.
Na pewno nie zakladali scenariusza, w ktorym inwestycja im sie po prostu zwraca, a oni otwieraja szampany i swietuja, ze miliony zainwestowane w projekt wrocily im do kieszeni po x miesiacach/latach od jego premiery...
Zgadzam się w 100%, że nie zakładali też takiego scenariusza.
konrador napisał(a):
Tak, ja doskonale widze i wiem, jak to dziala. Natomiast tobie troche sie pomieszalo. Piszac porownanie mialem na mysli twoja czesc posta dot. pieczywa. Porownywales sytuacje, w ktorej ktos decyduje sie na wybor danego rodzaju pieczywa z uwagi na osobiste preferencje co do smak, do sytuacji, w ktorej ktos quituje z AOC (lub nie gra w ogole w AOC) i np. wybiera sobie konkurencyjny MMORPG...
Wybiera sobie konkurencyjne MMORPG i później pisze na forach, że gracze AoC są robieni legalnie w balona.
Takie banały może pisać każdy o wszystkim. Ja moge napisać, że gracze WoWa są robieni w balona, gracze w Ponga byli legalnie robieni w balona i użytkownicy Dosi Do Kolorów są robieni w balona. Mam prawo pisać takie bzdury, tak samo jak userzy tego forum o AoC.
Ale to nie zmieni faktu, że Ci wszyscy ludzie, którzy opłacają abo AoC, robią to z pełną świadomością. Grali przecież przez pierwszy, wliczony w cenę podstawki miesiąc. Wiedzieli czego się spodziewać, wiedzieli, że AoC jest ciągle w fazie bety. Jeśli się decydują pomimo tego na opłacanie abonamentu, to nikt nie jest tutaj robiony w balona. Widać AoC zapewnia im - tak samo jak mi - wymaganą dzienną dawkę rozrywki lub zapełnia czas w oczekiwaniu na Warka.
I chodźby jeszcze miało się pokazać milion błyskotliwych postów typu: "AoC to fail", to nie zmieni to faktu, że są ludzie, którym podoba się klimat, grafika, system walki i AoC oraz do tego są cierpliwi.
TobiAlex napisał(a):
Nie wiem czy jeszcze grasz, ja niestety tak i widzę, jak na gildiowym gadają (a nawet żegnają się ze znajomymi), bo ostatni patch dla 10% poprawił performance a dla 90% wręcz zniszczył (Ci co mieli po 50-60 fps, teraz mają często po 5-10 fps). Wejdź na forum, zobacz jaki jest whine.
Gram. Robie alta i pykam sobie powoli wieczorami 2h góra, robiąc wszystkie grupowe q i dungeony ze znajomymi. Jest przyjemnie.
Ja mam wrażenie, że performance mi spada z patcha na patch. Najpłynniej mi AoC chodził pod koniec closed bety:].