Ja tez dobrze zycze polskim graczom i CDP, boje sie jednak, ze CDP wtopi na tym interesie (gdy negocjowali umowy o AoC bylo glosno, teraz ten tytul powoli umiera, na najludniejszych serwerach trudno spotkac innych graczy, dlatego Funcom zdecydowal sie na laczenie serwerow). A jak raz wtopia, to moze minac duzo czasu zanim ktos z Polski ponownie odwazy sie wejsc na rynek gier MMO.
Bawie sie odrobine w polska bete (a co, nalezy mi sie, Funcom wisi mi jeszcze sporo kasy za to ze gralem w dniu premiery w tego babola ktorego wypuscil, na dodatek placilem za niego).
Tlumaczenie jak to tlumaczenie, do orginalu zawsze duzo bedzie brakowac. Na niektorych nazwach przedmiotow mozna sobie niezle powyginac jezyk. Plec zenska w polskiej wersji nie istnieje, do kobiety w kazdym dialogu NPCe zwracaja sie jak do mezczyzny... no, bywa.
Co do samej ceny to CDP straszliwie chwali sie jaka to ogromnie niska oplate wynegocjowal... coz, cos musza mowic zeby fajnie wygladali, ale
w Ultima.pl karta pre-paid do AoC kosztuje 65zl na 60 dni gry (32,5zl na miesiac). CDP wynegocjowal super znizke... 2,50 PLN za miesiac ;P Mimo wszystko, zawsze to taniej, nie ?
.
Zobaczymy ile i jakie serwery Funcom odwazy sie 22 stycznia otworzyc (bo jak sie okazuje to ciagle niewiadoma, chociaz prawdopodobnie na start bedzie 1 PvE).
Pozyjemy, zobaczymy. DX10 w kazdym razie jak nie bylo tak nie ma.
Edit: na gram.pl pre-pid do AoC kosztuje 59zl (29,5zl za miesiac, czyli taniej niz nasz polski genialny abonament), a pre-paid online 54,90 (27,45zl na miesiac). Gadanie o super niskim abonamencie w tym momencie zaczyna byc smieszne.