"]Zerq, gdybym byl GM'em lub jakimkolwiek innym decydentem, odpowiedzialnym za AoC/PL, to stawałbym na rzęsach aby ludziom uatrakcyjnić zabawę skoro end game ma szybko następujący end
Pomysłów na eventy ludziska zamieścili całą masę. Jak się okazało na Rothacie, można nagradzać przedmiotami rajdowymi, na pewno można też zrespawnowac jakiegoś bossa w dowolnym miejscu i czasie. "
Swietny pomysl rodem z WARA, jestem za- otwarte instancje lub chociaz miejsca w zonie na questy grupowe- super.
"Natomiast "nasi" robią jedynie zadymę na forum, i nie robią poza tym nic. Jestem absolutnie przekonany, że gdyby tylko działo się w tej grze coś więcej, niż tylko to co oferują sama gra i ludzi może by przybyło, a na pewno nie ubywałoby ich tylu i w takim tempie. Gdyby podczas zadymy w Kesh wpuścić w walczących choćby tylko Championa z krypty, czy nawet trashe ze zwiększonym drop-rate zabawa nabrałaby zupełnie innego kolorytu. Vistrix spacerujący sobie po pograniczach, albo jeszcze lepiej, atakujący kolejne miasta gildyjne - to z całą pewnością jest do zrobienia, ale qrwa trzeba chcieć, ruszyć rozpłaszczone 4 litery z fotela, a nie tylko napawać się wywiadem w jakiejś podrzędnej stacji tv. Przyznaj, ze pole manewru jest naprawdę duże i nie ma co się oszukiwać - tylko brak woli tzw. supportu powoduje, że AoC jest nudne i sflaczałe"
Ale sadziles naprawde ze czyms to sie bedzie roznic od tego z "maja" no tak jest mniej dzialajacych exploitow.
"W starusieńkim KO, opanowanym przez Turków eventów jest od groma, mało tego, mechanika pozwala na wybór Króla spośród graczy (zwykłe głosowanie), który może sam organizować kilka eventów, np, czasowo zwiększyć ilość expa za moby, obdarować niektórych kwotami pieniędzy. AH (w AoC) pobiera prowizję od każdej transakcji, więc źródło by było na początek. Najistotniejsze jest jednak to, że jest cała masa lokacji, w których poprzez walkę pvp zdobywa się przedmioty. Co tydzień jest prościusieńki event: na czele 1 grupy graczy (frakcji) staje GM, na czele 2 grupy, drugi GM, z zabitego GM,'a leci w cholerę kasy, co za problem zrobić coś podobnego w AoC? Przecież to proste jak budowa mózgu polityka. Zamiast kasy dać coś innego (nawet po 100 potków po 1g).
Nic w tym nie ma skomplikowanego, niewykonywalnego, potrzebna jest tylko odrobina chęci. "
Widzisz myslalem o prowadzniu tej Ligi Mistrzow ale cholera zaden GM do mnei nie napisal nikt nie poparl ze fajny pomysl ze cos by sie ruszylo, wiec mam to w dupie. Nie bede naganiaczem i dbal o ich interes bo za to sie zwykle dostaje kase i to nie mala
A ich torby na 32 sloty to mam gdzies.
"Tu tego nie ma, tu nic właściwie nie ma. Co nam dodano? Kolejna wille w slamsach i mikro lokacje dla 6 ludzi (dziupla). Wszędzie gdzie tylko można wpieprzają debilnych guardów, przy których nie ma mowy o healu, aoe czy cc bo zaraz sie agrują. Jaka jest odpowiedź "naszego" supportu? Jak zawsze, nieśmiertelne: "to nie my, to FC"."
Nie zapominaj ze oni sa odpowiedzialni tylko za tlumaczenie....sie.... z tego ze nic nie potrafia zrobic....
"Dla zgranego rajdu W1 i W3 to 1 dzień, W2 i pozostałe instancje T1, to 2 dzień. Co robić w pozostałe 5 dni tygodnia? Grać w Aiona, WoW'a czy cokolwiek innego - to chyba recepta FC na sukces
). Bieganie zergiem po Kesh już przyprawia mnie o mdłości, mini, jak to mini, też mogą się znudzić. Dla gildii, które nie maja Skarbca T3 w tym momencie pvp się kończy, a i pozostali niewiele maja więcej.
Niestety, jak się napisze o tym wszystkim na oficjalnym forum (może często dosadniej nawet), to posty albo są usuwane, albo opatrzone klauzulą "ostrzeżenie za łamanie regulaminu" . To niby po ch.j to forum, Do zamieszczania peanów na cześć Skwarkana i reszty? "
Widzisz ja np rzygam rajdami T1 T2 i T100 tez, jedyne co mnie trzyma to pvp - gank low levelem 24 na 60tkach czy 50tkach gdzie wiem ze mam podniesiony poziom trudnosci bo zeby zabic w 3-4 osoby 2-3 50tki czy wyzej to trzeba sie napocic.
Bieganie zergiem na Kesh w moim przypadku odpada- nie ma to sensu- co z tego ze przegonie z miejsca jakiegos ilus tam graczy zgankuje ich itp,. Jaka mam z tego gratyfikacje? 20 pkt pvp ???
I tak tam za chwile wroca a ja tylko sie nudze ze musze stac czekac lub biegac za 1 -3 osobami rajdem 24 osob czy 30 kilku....
"Wracając do gildii i walki z Rosjanami, niestety Advaita i BH maja BK w tej samej instancji i nie zdarzy się sytuacje kiedy będą mieli "okienko" w tym samym czasie. Idealnym rozwiązaniem byłoby, gdyby HH atakowało np. Advaite, a WCQPO BH. Nie byłoby wtedy łączenie gildii przez Rosjan, bo ani samotna Advaita, ani BH nie miałyby szans. Jest jednak jak jest i nic na to nie poradzimy. Chyba, że ktoś w FC wpadnie wreszcie na genialny pomysł i wprowadzi kary za wychodzenie z gildii."
To sie da akurat zalatwic zwyczajnie wejdzcie do nas na vent i obgadajmy to. Myslalem jeszcze o jakims wspolnym PvP np na Pograniczach w stylu duele starcia 6 na 6 lub 2 na 2 , 3 na 3. cos ciekawego....
Taka mila rywalizacja w pvp. Albo cwiczenia w stylu zdobywania jakis wzniesien, lasu, no cos innego niz bicie zergiem trebeusza czy katapulty etc.