dotyczy:
http://forums-eu.ageofconan.com/showthr ... ost1460054
odsyłam do:
http://forums-eu.ageofconan.com/showthr ... 746&page=4
Chata została zabita przez HH niemal 3 miesiące temu, bez pomocy QPO, Polan, Rosjan i Prezydenta RP, to samo dotyczy Athyr i Leviathusa.
Jesli było faktycznie tak jak ludzie piszą i "wyczyn" Polan miał miejsce gdy Utamony nie odbijały obrażeń, to na ich miejscu nawet nie przyznawałbym się do tego. Chata w takiej sytuacji jest niewiele trudniejsza od Sabaziousa (czy jak mu tam).
Abstrahując od "dokonań" rajdowych, to może jednak Polanie zdecydują się zająć któryś z wolnych spotów BK (Gothic, IX Legion) i umożliwią rewanż HH? Pyszałkowate oświadczenia, że tylko Gardak i nic więcej, jeszcze może jestem w stanie zrozumieć ale "czyhanie" na okazję, że HH nie będzie w stanie wystawić odpowiedniej ilości ludzi, to "trochę" takie przyznanie się do tego, że przy równych składach nie ma się większych szans.
Nawiązując natomiast do:
chmielu112 napisał(a):
...Poruszając Wasza nieudana fuzje z QPO, to tylko i wyłącznie Wasza wina bo nie umiecie dogadać sie z ludzmi i narzucaliście swoje zasady nie konsultując ich z nowymi graczami którzy w sporej ilości do Was dołączyli...
to sytuacja wyglądała tak, że i owszem, sam rozmawiałem z kilkoma ludźmi z QPO/WC na temat fuzji, lecz zanim cokolwiek zostało uzgodnione znaczna część ich SAMA PRZESZŁA do HH. Dopiero po tym fakcie zaczęto uzgadniać np. przelicznik DKP, podział władzy itp. Nikt nie ukrywa, że w pewnym momencie aktywnych "rdzennych" HH było mniej od nowo przybyłych i odejście ich do Polan było dla mnie dużym zaskoczeniem (jeszcze większym to, gdzie odeszli). Nie znam szczegółów incydentu z Naru jak i nie bardzo orientuje się w sprawie matsów. Natomiast przypominam sobie uzgodnienia i pewne "pogłoski" na temat których rozmawialiśmy w czasie zebrania, 2-3 tygodnie wczesniej i jakos te dwie sprawy w niedługiej perspektywie okazały się mieć sporo wspólnego ze sobą (mam jednak nadzieje, że to tylko przypadek). Żałuję, że QPO odeszło i całkiem możliwe, że cześć QPO także - cóż, czas pokaże komu wyjdzie to na zdrowie. Z Aiona powoli zaczną wracać ludzie - z prosego powodu - w Aionie każdy aspekt gry jest świetny, opracowany na podstawie najlepszych rozwiązań w innych mmo ale jako całość Aion jest mdłą papką, bez wyrazu, jaj i charakteru, ot taki farm-camp.
Nauczcie się też podpisywać się, bo kim jest chmielu112, wie ktoś, może to antek_emigrant lub zwykły tchórz??
markon napisał(a):
1. Serwer pvp Two Eagels został pomyślany jako stracie dwóch narodów polskiego i rosyjskiego , dlatego nie rozumiem twojego oskarżenia o ksenofobie. Wnioski każdy myślący człowiek sobie sam dopowie.
2. Natomiast jeżeli chodzi o wejście do brc3 Polan to trudno oprzeć się wrażeniu iż bardzo was to boli. Zresztą istnienie gildii HH oparte jest teraz głównie na humorach Rosjan tzn. czy przyjdą pomóc bronić Battlekeepa, czy pomogą w rajdzie itp. Gildia HH z zasadami stała się gildią wasalem.
event skończył się wiele miesięcy temu, a nawet jak trwał wielkiego wkładu w walkę z Rosjanami Polanie nie wnieśli i gdyby nie dawne QPO/WC w waszych szeregach dalej bylibyście zaściankiem serwera. Nic bardziej mnie nie mierzi od ludzi, którym poprzez niepowodzenie innych, ślepy los daje szanse, a szanse "konsumują" w sposób butny, ironiczny, małomiasteczkowy. Gdzie byli Polanie przez ostatnie miesiące i czemu nie atakowali HH, że nie wspomnę o Rosjanach??? Większość potrafiła jedynie przemykać się pomiędzy respem, a bramą w Kesh aby zwiać jak najszybciej, a do brc pewnie w hide'dzie na heroicu przechodzili. Kogo to obchodzi, na dobra sprawę, że po pół roku od startu serwera jakaś gildia wreszcie uzyskała dostęp do W3, nawet dostęp do Toth-Amona nikogo nie wprawi w osłupienie bo większość go dawno już ma. Zachowajcie więc swoja energię na Rosjan, których tak bardzo nie lubicie lub zapiszcie się do MW i tam wyżywajcie się na gejach, murzynach, żydach i kimkolwiek jeszcze zechcecie.
Na koniec: różnica pomiędzy HH, a pozostałymi gildiami była taka, że nas (HH) może i nie lubili, ale liczyć się z nami musieli wszyscy (przynajmniej przez spory okres czasu) o Polanach większość Rosjan nawet nie słyszała. Przestańcie więc pieprzyc farmazony, pokarzcie, że macie jaja i zaatakujcie BH lub 7&, przekonacie się wtedy o waszej faktycznej sile.