Icrom napisał(a):
zax napisał(a):
Wg mnie przyczyną jest zjebany system expa pvp.
This.
Poza tym chciałem spróbować zagrać na serverze pvp. Swoją drogą fakt, że żaden ze mnie pvp player. W SWG pve mi stykało.
Chodzi o to, że gra praktycznie promuje ganking. To jak to, że w Call of Duty gra zespołowa praktycznie nie istnieje w przeciwieństwie do np. Team Fortress 2 - wszystko zależy od twórców.
wololololol
CoD (MW1) to najpopularniejsza gra zespołowa/klanowa. Jaki z tego morał? Wszystko zależy od graczy, a nie ich twórców czy samych gier (ty uważasz, że w CoD nie ma teamplaya i, że AoC promuje ganking).
@zax
To mało grałeś? W dosłownie każdej grze PvP gankfest to chleb powszedni, a w niektórych przypadkach przybiera nawet postać patologiczną (np. WoW w którym nie ma żadnych kar za lanie low leveli i low level nie ma żadnych szans z silniejszym graczem - w AoC jest ograniczenie tych 8 leveli, a do tego mimo wszystkich zmian ciągle gracz z niższym poziomem może zabić tego z wyższym).
A za co chciałbyś expa jak nie za kille? (abstrahując od tego jak to teraz NAPRAWDĘ wygląda). Widać, że nawet nie wiesz na czym polega system pvp expa, bo z każdym fragiem dostaje się mniej expa za danego gracza (5 fragów i koniec z expem...).
Nie widzisz sensu? Bywa, niektórzy po prostu lubią trochę adrenaliny, open world pvp i zabawy - może Cię zaskoczę, ale nie wszyscy gracze dostają nerd rage'a przegrywając, będąc gankowanym. Warto zrozumieć, że gra to nie jest życie, to zwykła rozrywka i się robi to co bawi.
2 lata temu na Fury? Ciekawe, gdzie "doszedłeś" wysuwając takie wnioski
Wtedy nie było ani guardów, ani systemu kar, ani innych tego typu pierdół, "80" chodziły polować na low levele i nabijać sobie fragi. Bajka.
@Havok
Dobrze, niech leją
http://yetanothergamingblog.files.wordp ... 03/pvp.jpg
W skrócie:
Wybierasz serwer PvP to znaczy, ze jesteś gotowy na wszystko i wisi Ci to, że biją, gankują i są be.
Nie masz na to jaj, albo ochoty to wybierasz PvE.