Popatrzcie proszę z ich strony mają 12 klas do zbalansowania ( co jest cholernie trudne), dodać do tego różne umiejętności graczy ( skill ), gdzie większość działa na zasadzie że jak od kogoś dostanie manto to już owa klasa musi pod nerfa iść, co lepsze jeszcze większa część nie dobila nawet 80 bo oni już chcą balans nawet na 20 lvl ( przypomina mi się ile płakania było iż ranger to klasa nie do pokonania w pierwszych dniach gry), mnogość oczekiwań, całkowity brak czasu na testowanie patchy (co widać rezultaty dziś), dodać że ogromna ilośc narzekań leci na craft, zbugowane questy, rozbudowa pvp i ogólnie wszystko co komuś nie pasuje.
Ja powiem tak gra ma ogromny potencjał, mimo iż jeszcze sporo roboty przed nimi. Twórcy gry mają już spore doświadczenie z innym MMO jakim jest AO, a tam content był niczego sobie ( niepowtarzalny klimat ) ci co grali sporo wiedzą o co chodzi, więc trzeba dać czasu tygodnie może nawet co dla niektórych miesiące.
Nie mam pojęcia na co tyle narzekań leci, jest masa MMO jest wybór, to że zapłaciłeś za ten nowy produkt to oznacza że akceptujesz taki świat, styl rozgrywki itp, nikt nie zmusza do płacenia za coś komu się nie podoba ( wystarczy fora poczytac , filmiki, beta testy a już wiadomo czego mozna się na początku spodziewać), jest WoW, L2, TB, GW i masa masa innych gierek, jeśli komuś coś nie pasuje niech sobie da spokój a nie 50 postów a ciągle niemal to samo, jak gdakanie kur a może kogutów bo jeszcze ludzie mają tendencje atakować innych.
Ja widzę to tak:
plusy:
- grafika
- brutalny świat
- niesamowity combat system
- koniec z gnomami, krasiami i orkami
- questy
- ogólny system gildii
- polityka w grze
- pve ma to coś ( gusta i guściki )
minusy:
- wciąż sporo do balansowania na 80 lvl
- pvp wciąż czekamy na obiecane zmiany w pvp, rewardy, siege, xp etc... póki co nic nie działa.
- potężne wymagania sprzętowe na tą chwilę
- sporo problemów/bugów jak nie dzisiejsze DC serwerów, to bugi z craftem czy questami
Więc polecam dać sobie spokój na 2-3 miesiące i na pewno coś w grze poprawią lub będzie odwrotnie, a wówczas po prostu zostaną inne MMO do wyboru.
Nie wiem jak wy ale ja jeszcze idealnego MMO nie widziałem, kwestia gustu w co kto chce grać.
Szanuję prawo do wypowiedzi każdego z was, ale ocenianie bardzo świeżego produktu tak rozbudowanego to od razu nastawiłem się że "dojrzałego owocu nie zobaczę", jednak że świat gry, i pvp bardzo mi pod gust idą, to kontynuuję dalszą rozgrywkę, i mimo wielu błędów nie przedstawiam świeżej gry jako kompletnego badziewia i mimo iż pewne klasy potrafią mnie wgnieść w ziemię nie narzekam, bo może w następnym patchu role się odwrócą
Pozdrawiam.